9 Mayıs 2016 Pazartesi

Android Root Nedir? Android Root Yapmak ve Android Root Kaldırma

Android işletim sistemine sahip akıllı cihazlar ve tablet bilgisayarlarda bazı uygulamaları çalıştırabilmeniz için cihazınızda Root yetkisine sahip olmanız gerekir. Birçok avantaja sahip olan Root işlemini gerçekleştirmek eskiden çok zor bir işlem olmasına karşın artık yalnızca 5 dakika içerisinde cihazınızı Root'layarak istediğiniz uygulamaları kurabilir ve cihazınız üzerinde ileri seviye değişiklikler gerçekleştirebilirsiniz. Bunu yapmaya Android Root denir.

Android Root Yapmak

Android cihazınızı Root yapmak için bu başlık altında analatacağımız yöntemden faydalanmanız yeterli olacaktır. Bu işlem için ise sizlere bilgisayar, telefonunuzu bilgisayarınıza bağlamak için USB kablosu ve bir de internet bağlantısı lazım olacaktır.
Öncelikle cihazımızı Root'a hazır hale getirmek için Ayarlar menüsü altından Cihaz Hakkında seçeneğine giriş yapıyoruz. Bu kısımda Yapım Numarası seçeneğini buluyor ve ardı ardına bu seçeneğe tıklıyoruz. Birkaç kere tıkladıktan sonra cihazımız bize geliştirici yetkisine sahip olmak için kaç kere daha tıklamamız gerektiğini söyleyecektir. Cihazın söylediği kadar tıklamayı yaparak cihazımızda Geliştirici modunu aktif hale getiriyoruz.
Şimdi tekrardan Cihaz Hakkında kısmına geri dönüş yaptığımızda Geliştirici Seçenekleri adında bir menünün geldiğini göreceğiz. Bu menüye girip, USB Hata Ayıklama seçeneğine tik atarak aktif hale getiriyoruz. Cihazımız üzerinden yapmamız gereken işlemler bu kadardı. Şimdi bilgisayarımıza geçiş yaparak Root işlemini tamamlayacağız.
Bilgisayarımıza Root işleminde bizlere yardımcı olacak olan Kingo Root isimli yazılımı indiriyoruz. Basit bir kuruluma sahip olan yazılımı kurduktan sonra aktif hale getiriyoruz. Yazılım bilgisayarımızda tam olarak açıldığında mobil cihazımızı USB yardımıyla bilgisayarımıza bağlıyoruz. Karşımıza gelen USB seçeneklerinden ise hiçbirini seçmememiz gerekiyor.
Cihazımızı yazılım tanıdığı anda bize “Root” butonunu aktif edecektir. (Cihazınızı HTC olarak tanıyabilir, bunu lütfen ciddiye almayın.)  şimdi bu butona basarak cihazımızda Root işleminin tamamlanmasını bekleyeceğiz. İşlem tamamlandığındaFinish yazısı ekrana yansıyacaktır.

Android Root Kaldırma

Yukarıdaki anlatımdan faydalanarak cihazınızı Root ettiyseniz, Kingi Root yazılımını açıp telefonunuzu bağladığınızda “Unroot” seçeneği karşınıza gelecektir. Bu butona basarak Root işleminin geri alınmasını sağlayabilirsiniz.
Diğer bir yöntemle Root işlemi gerçekleştirdiyseniz cihazınıza Hard Format atarak veya tekrardan yazılım yükleyerek Root işleminin geçersiz olmasını sağlayabilirsiniz.
Kaynak: https://wmaraci.com/nedir/android-root

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder