31 Ocak 2016 Pazar

Reklam Nedir? Reklam Nasıl Yapılır ve Ne işe Yarar?

Reklam herhangi bir ürünü, hizmeti veya kuruluşu insanlara tanıtmak ve gönüllü olarak insanları bu sergilenen şeyden faydalanmasına teşvik etmek için yapılan hareketlerin tümüdür. Reklam bazen televizyon ekranında gördüğümüz bir kısa filmden ibaret olabilirken, bazense bir web sitesi içerisinde yer alan banner veya bir el broşürü olabilir.

Reklam Nasıl Yapılır?

Ürün, hizmet veya bir firmanın reklamını yapması için tercih edebileceği sayısız farklı yöntem vardır. Günümüzde reklam yapmak için artık genellikle iki farklı medya seçimi yapılmaktadır. Bunlardan ilki hala nüfuzlu bir etkisi olduğu ispatlanmış olan geleneksel medyayken diğeriyse hepimizin artık bir kullanıcısı haline gelmiş olduğu dijital medya yani sosyal medyadır.
Reklam yapılırken izlenebilecek yollar her türlü ürün veya hizmet için farklı olabilir. Bunun belirlenmesi için doğru bir reklam stratejisinin ortaya koyulması gerekir. Çoğu zaman kampanyalar da reklamı meydana getirmek için kullanılan başlıca yöntemlerin arasında yer almaktadır.

Reklam Ne işe Yarar?

Her reklamın belli bir amaca yaraması gibi bir kaygısı olmayabilir. Çoğu zaman reklamların amacı tanıtım ve insanları reklamı yapılan şeye yöneltmektir. Yapılan reklamlar sonucunda insanların bir kısmının bu reklamlar sayesinde dikkatini çekmeyi başaracak ve en nihayetinde insanlar o reklam sayesinde o ürün veya hizmete yönelecektir. Bunun sonucunda da reklam veren kişi reklamının geri dönüşümünü alacak ve markasının insanlar gözündeki değerini yükseltecektir.
Kaynak: https://wmaraci.com/nedir/reklam

Printer Nedir? Printer Nasıl Çalışır ve Printer Nasıl Kullanılır?

Printer yani Türkçesiyle “yazıcı” dijital ortam içerisinde yer alan herhangi bir belge, resim veya dokümanın çıktısını almamıza yardımcı olan bir donanımdır. Halk arasında yaygın şekilde yazıcı olarak adlandırdığımız printerların yardımıyla bilgisayar ortamı içerisindeki hemen her şeyin görüntüsünü fiziksel olan bir kağıt veya kalıp üzerine yazdırabilirsiniz.

Printer Nasıl Çalışır?

Printera ilk önce bilgisayara bağlanan veri aktarımı kablosu aracılığıyla bilgisayar tarafından ne şekilde bir dosya oluşturulacağı hakkında kod dizgileri gönderilir. Bu kod dizgilerini printer okuduktan sonra bu dizgiler içerisinde yer alan dosyanın ne şekilde çıktı alınacağına karar verir ve belirlediği kordinatlara bağlı kalarak çıkartma işlemini gerçekleştirmeye başlar.

Printer Nasıl Kullanılır?

Bir printerı kullanmak için öncelikle yazılımını yüklemeniz gerekir. Ardından çıktısını almak istediğiniz dosyaları dilerseniz işletim sisteminin yazıcı programı aracılığıyla dilerseniz de vasıta diğer programların aracılığıyla açık ve veri kablosu bağlı durumda olan Printer'a gönderirsiniz. Printer yapacağı ufak tarama işlemi sonrasında yazma işlemine başlar ve istediğiniz belgeyi çıktı haline getirir.
Kaynak: https://wmaraci.com/nedir/printer

Panoramio Nedir? Panoramio Nasıl Fotoğraf Eklenir?

Panoramio Türkiye kullanıcılarının büyük bir kısmı tarafından hala bilinmiyor olsa bile global olarak sayısız insan tarafından kabul görmüş bir fotoğraf uygulamasıdır. Panoromio web sitesi üzerinden giriş yapıldığında belli bir yere ait fotoğrafı atabilir veya belli bir yer için atanmış olan fotoğrafları görüntüleyebilirsiniz. Google Earth yapısıyla birlikte çalışan Panoramio yeni yerler keşfetmek için oldukça kullanışlı bir uygulama olduğu kadar yaşadığınız yerin renkli karelerle diğer insanlara tanıtılması konusunda da önemli bir araç.

Panoramio Nasıl Fotoğraf Eklenir?

Panoramio'ya fotoğraf eklemek için öncelikle web sitesini ziyaret ederek gerekli üyelik işlemini tamamlamanız gerekiyor. Üyelik işleminin ardından “Fotoğraflarınızı Gönderin” butonuna giriş yaparak bu sayfadan öncelikle görselinizi yüklüyor daha sonradan ise görselin adını giriyorsunuz. Bir sonraki aşamada Panoramio sizden görseli tam olarak Google Earth üzerinde konumlandırmanızı talep edecek. Konumlandırma işlemini de tamamladıktan sonra artık görselin Google Earth içerisinde yer alması için kısa bir onay sürecinden geçmesi gerekiyor. Onay sürecinin tamamlanacağı ortalama birkaç haftalık sürecin sonunda fotoğrafınız Panoramio'ya eklenecek ve sizin profiliniz ve albümünüzde de görünecektir.
Kaynak: https://wmaraci.com/nedir/panoramio

SHDD Nedir? HDD - SSD ve SHDD Farkları Nelerdir?

SSHD diskler, popüler olarak kullanılan iki disk teknolojisinin birleşimi sonucunda meydana getirilmiş olan disk teknolojisidir. Bir SSHD disk hem bir SSD diskin özelliği olan hızlı yazma ve okuma süratine sahiptir hem de bir HDDdiskin sahip olduğu kadar geniş depolama alanını içerisinde barındırır. Böylece SSHD performans olarak kullanıcıları hemSSD hem de HDD teknolojisinden faydalanmaya davet etmiş olur.



HDD ve SSD Farkları Nelerdir?

HDD belleklerin en önemli özelliği fiyatlarının uygun olması ve buna karşın diskin okuma ve yazma kapasitesinin düşük olmasıdır. HDD depolama alanı olarak büyük bir alan sunar fakat bu disk içerisindeki yazma ve okuma hızı yavaş olduğu için bu sistemin çalışma performansını da etkiler. Tabii HDD'nin kullanıcıya kattığı avantaj fiyatının ucuz olması ve yüksekdepolama hacmi sunmasıdır.
SSD ise HDD'nin tam aksine düşük bir depolama alanına sahiptir ve pahaladır. Buna karşın SSD küçük depolama alanıyla oldukça yüksek hızlarda okuma ve yazma performansı sunar. Dolayısıyla bu da sistemin daha yüksek bir performansla çalışmasına fakat depolama alanının birçok kullanıcı için yetersiz kalmasına neden olur.

HDD – SSD ve SHDD Farkları Nelerdir?

SHDD ise bu iki disk tipinin avantajlarını bir disk içerisinde barındıran disk tipidir. Fiyatı SSD ve HDD disklerden pahalı olmasına karşın hem yüksek bir okuma ve yazma hızı sunar hem de tıpkı HDD içerisinde olduğu gibi geniş bir depolama alanını sunar.
Kaynak: https://wmaraci.com/nedir/shdd

30 Ocak 2016 Cumartesi

Kulaklık Nedir? Kulaklık Modelleri ve Kulaklık Tavsiyesi

Kulaklık bundan yıllar önce hayatımıza ilk defa orduların radyo sinyallerini kontrol etmesiyle giriş yapmış ve daha sonradan MP3 playerlar yardımıyla müzik dinlemek ve daha iyi bir ses kalitesi elde etmemiz için kullanılmaya başlanmış olan minik hoparlör ses sistemleridir.

Kulaklık Modelleri

Artık hangi ihtiyaç için arıyor olursanız olun mutlaka sizin ihtiyaçlarınızı karşılamaya da yetecek olan bir kulaklık modeli bulabilmek mümkün. Şuanda piyasada aktif olarak bulunan iki tip kulaklık bulunuyor. Bu modellerden ilki bilgisayarlar için tasarlanan geniş kulaklıklar diğeriyse daha çok mobil cihazlar ve MP3 playerlarda kullanılmak için tasarlanmış taşınması kolay kulaklık modelleridir. Bilgisayar kulaklıkları ebatları nedeniyle daha kaliteli ve yüksek ses veren hoparlörleri içerisinde barındırabilme avantajına sahiptir. Bilgisayar kulaklıklarının dezavantajıysa kuşkusuz boyutlarının büyüklüğü ve kolay taşınabiliyor olmamasıdır.

Kulaklık Tavsiyesi

Yeni bir kulaklık almak istiyorsunuz ve bu kulaklığın tam olarak ihtiyaçlarınızı karşılamasını bekliyorsunuz. O halde WM Aracı forumlarının https://wmaraci.com/forum/harici-bilesenler.html kısmını ziyaret ederek hem yardım alabilir hem de kulaklık tavsiyeleri içerisinden size uygun olanı seçmek için ilk adımı atabilirsiniz.
Kaynak: https://wmaraci.com/nedir/kulaklik

Tarayıcı Nedir? Tarayıcı Programı ve Tarayıcı Ayarları

Tarayıcılar kullandıkları CCD ve CIS algılayıcıları sayesinde içerisine yerleştirilen bir resim, yazı veya bir objeyi analiz ederek dijital ortam içerisine aktarmaya yardımcı olan donanımlardır. Günlük hayatımızın birçok yerinde kullandığımız tarayıcılar tipleri ve bizlere sundukları özellikleriyle çeşitlilik göstermektedir.

Tarayıcı Programı

Bilgisayarınıza bir tarayıcı bağladığınızda şayet donanımın sürücüsü yüklüyse bu tarayıcıya Bilgisayarım içerisinden erişebilir ve tarama işlemi başlatabilirsiniz. Ayrıca Denetim Masası içerisinde de yer alan Yazıcılar menüsü içerisinden tarayıcınıza ulaşarak yeni bir taratma işlemi başlatabilirsiniz. Bilgisayarınızda tarayıcınızın donanımı yüklü değilse veya yüklü olmasına karşın herhangi bir tarama işlemi gerçekleştirirken güçlük çekiyorsanız, tarayıcınızın üretici web sitesini ziyaret ederek tarama işleminin nasıl yapılacağını anlatan içeriği görüntüleyebilir veya varsa tarayıcınız için önerilen tarayıcı programını kullanarak tarama işlemlerini gerçekleştirebilirsiniz.

Tarayıcı Ayarları

Tarayıcı için ayarları tarayıcıyı kullandığınız özel veya işletim sisteminin yazılımı içerisinden gerçekleştirebilirsiniz. Şayet tarama işlemleri için herhangi bir yazılım kullanmıyorsanız bu konuda işletim sisteminin size sunmuş olduğu ayarları deneyerek size en uygun olan ayarları seçip kullanmaya başlayabilirsiniz. Bazı gelişmiş tarayıcı modellerinde ayrıca fiziksel tuşlar veya dijital ekran yardımıyla da tarama ayarları gerçekleştirilebildiğini unutmayın.
Kaynak: https://wmaraci.com/nedir/tarayici

Telefon Nedir? Telefon Modelleri ve Telefon Yönlendirme

Telefon insanların sözlü olarak iletişim kurmasına yardımcı olan bir alet olarak Graham Bell tarafından icat edilmiştir. İlk ve klasik telefonlar kullanımları zor olmasına rağmen insanların iletişimleri için büyük bir önem arz ediyordu. Teknolojinin gelişmeye başlamasıyla birlikte bu alandan nasibini alan ilk cihazlar da yine telefonlar oldu. Zaman geçtikçe sesli konuşma özelliğinin yanı sıra SMS ve görüntülü konuşma gibi alternatifleri geldi. Bugün sahip olduğumuz akıllı cihazlar yani telefonlarsa kesinlikle mini bilgisayarlarımız diyebileceğimiz cihazlar haline geldiler.

Telefon Modelleri

Cep telefonları artık markalarına, cinslerine ve kullandıkları işletim sistemlerine göre farklı modellere ayrılıyor. Buraya tüm telefon modelleri hakkında sadece birer cümleyle açıklama yazmış olsaydık bile muhtemelen sizler bunu okumak için ömrünüzün büyük bir kısmını feda etmek zorunda kalacaktınız. Bu nedenle daha iyisini yaptık ve telefon modelleri hakkında fazlasıyla bilgi sahibi olabileceğiniz bir foruma WM Aracı içerisinde yer verdik. Aşağıdaki bağlantıyı takip ederek telefon modelleri hakkında daha fazla bilgiye sahip olabilirsiniz.

Telefon Yönlendirme

Birçok cihaz içerisinde ayrıca “Çağrı Yönlendirme” olarak da bilinen telefon yönlendirme yöntemi sizin telefonunuzu arayan kişileri otomatik olarak farklı bir numaraya göndermeye yarayan işleme verilen addır. Telefonunuzun tipi, bu özelliği içerisinde barındırıyor olması ve işletim sistemi gibi birçok özelliği göz önünde bulundurduğumuzda telefon yönlendirme için cihazınızın arama ayarları menüsünü gezmeniz gerektiğinin şart olduğunu söyleyebiliriz.
Kaynak: https://wmaraci.com/nedir/telefon

Yazıcı Nedir? Yazıcı Kurulumu ve Yazıcı Paylaşımı

Yazıcı, bilgisayar içerisinde yer alan görsel veya yazılı belgelerin dijital veri aktarımı sonucunda bir makineye aktarılması ve görüntünün aynı şeklinin kağıt üstünde alınmasına yardımcı olan dijital makinedir. Yazıcılar çıktının ana verilerini bilgisayardan alırlar ve daha sonra üretilen komut doğrultusunda çalışarak bire bir çıktı almak için işlem yürütürler.

Yazıcı Kurulumu

Bir bilgisayara yazıcı kurulumu gerçekleştirebilmek için ilk ihtiyacınız olan şey yazıcının kurulum medyası olacaktır. Çoğu zaman satın alınan yazıcının kutu içeriğiyle birlikte sunulan bu medya sayesinde bilgisayarınıza hem yazının kontrolü için yardımcı olacak ekstradan bir yazılıma sahip olabilir hem de yazıcının işletim sistemi tarafından tanınması için gerekli olan sürücü dosyalarına ulaşabilirsiniz.
Eğer satın almış olduğunuz yazıcının yanında ekstradan bir kurulum medyası bulamadıysanız bu durumda işletim sistemini yazıcınız otomatik olarak tanıyabilir veya ürünün üreticinin internet sitesi içerisinden sürücünün doğru çalışması için gerekli olan sürücü dosyası indirilip, kurulumun tamamlanması gerekebilir.

Yazıcı Paylaşımı

Daha önceden günlük hayat içerisinde gördüğünüz gibi bir yazıcıyı aynı ağ üzerinde bulunan diğer bilgisayarların da kullanabilmesi mümkündür. Buna yazıcı paylaşımı adı verilir. Yazıcınızı paylaşıma açmak ve ağ üzerindeki diğer bilgisayarların da bu yazıcıya çıktı göndermesini sağlamak son derece basit bir işlemdir. http://windows.microsoft.com/tr-tr/windows/share-printer#1TC=windows-7 internet adresini ziyaret ederek windows işletim sistemi içerisinde yazıcı paylaşımı için kurulum işleminin nasıl gerçekleştirileceğini öğrenebilirsiniz.
Kaynak: https://wmaraci.com/nedir/yazici

29 Ocak 2016 Cuma

Kripto Nedir? Kripto Ne İşe Yarar ve Kripto Nasıl Yapılır?

Kripto, biliminin aslı olan Kriptoloji isminden kısaltılarak günümüzde web ve internet dünyası çoğunluklu olmak üzere birçok alanda kullanılan bir kısaltılmadır. Kriptoyla asıl söylenmek istenen şifreleme işlemidir.

Kripto Ne İşe Yarar?

Kripto, bir metnin veya dijital yazılım kodunun şifrelenerek değiştirilmesini ve kopyalanmasını engellemek amacıyla kullanılmaktadır. Kriptolanmış bir metin veya kod dizgileri doğrudan okunmaya çalıştığında anlamsız karakterler kümesi görünür. Fakat bilgisayar bunları çalıştırma aşamasında sorunsuz olarak görüntüleyebilir.
Kriptolar sadece günümüzde dijital ortam içerisinde kullanılmıyor. Pek ala fiziksel bir metin veya mektup da anlaşılmaz hala getirilmek amacıyla farklı tekniklerle şifrelenebilir. Çözüm anahtarı olmadan bakıldığında hiçbir işe yaramayan anlamsız metinler ancak kritpo çözüldükten sonra anlam kazanabilirler.

Kripto Nasıl Yapılır?

Sizin de korumak istediğiniz bir metin veya kod dizgileriniz varsa bu kod dizgilerini kriptolayarak yani şifreleyerek başkaları tarafından kopyalanıp kullanılmasını ve düzenlemesini engelleyebilirsiniz. Bunun için genellikle MD5 ve benzeri şifreleme yöntemleri kullanılmaktadır. WM Aracı'da bulabileceğiniz bu tür şifreleme araçları sayesinde kolaylıkla istediğiniz metinleri veya kod dizgilerini şifreleyebilirsiniz.
Kaynak: https://wmaraci.com/nedir/kripto

Fizy Nedir? Fizy Mood ve Fizy İndir

Fizy, 22 Aralık 2008 tarihinde dünyaya merhaba demiş Türkiye merkezli popüler müzik dinleme sitesidir. İnternetten müzik dinlemenin yenice trend haline gelmiş olduğu yıllar içerisinde çıkış yapmış olan Fizy sade tasarımıyla dikkat çekmeyi başarmış ve kısa süre içerisinde hem milyonlarca dinleyiciye hem de birçok dünyaca ünlü ödüle sahiplik etmiştir.

Fizy Mood Nedir?

Fizy Mood müzik keşfetmek isteyen kişiler için Fizy tarafından geliştirilmiş olan bir sistemdir. Bu sistem içerisinde istediğiniz müzik tarzını seçmeniz ve arkanıza yaslanmanız yeterli. Siz arkanıza yaslandıktan hemen sonra Fizy sizin için hem en popüler hem de en çok sevilen parçaları önermeye ve hemen dinletmeye başlayacaktır.

Fizy İndir

Fizy'i normalde kendi web sitesi üzerinden indirebilmek veya online olarak kullanabilmek mümkündü. Fakat Fizy şuan için yeni bir yenilenme aşamasına girdi. Bu yenilenme aşaması içerisinde Fizy şu anda hizmet sunmuyor ve hizmetini kısmi olarak Turkcell Müzik projesiyle birlikte devam ettiriyor. Ayrıntılı bilgi için fizy.com internet adresini ziyaret edebilirsiniz.
Kaynak: https://wmaraci.com/nedir/fizy

Dribbble Nedir? Dribbble Davetiye ve Dribbble Nasıl Kullanılır?

Dribbble 2009 yılında kurulmuş ve insanların yaptığı çalışmaları sergileyerek çalışmaları hakkında görüş alabileceği bir sistemdir. Temelde bir sosyal ağ prensibiyle çalıştığını söyleyebileceğimiz Dribble yaptığınız bir çalışmayı sergilemek ve bu çalışma hakkında yorum alıp, geliştirmek, yeni kişilerle tanışmak ve hatta iş bulma fırsatını yakalamak için son derece önemli bir girişim denebilir.

Dribbble Davetiye

Dribbble'da var olmak için tek yapmanız gereken şey ücretsiz olarak üye olmak ve belirtilen üye tipleri içerisinden herhangi biriyle Dribbble'a katılmak. Tabii Dribbble içerisinde bir de davetiye sistemi bulunuyor. Bu davetiye sisteminde bir Player tarafından davet edilmeniz gerekiyor. Bu player ise davetiye vererek size bir nevi referans olmuş oluyor ve sizin ortam düzenini bozmayacağınızı bildirmiş oluyor.

Dribbble Nasıl Kullanılır?

Dribbble içerisinde yalnızca tek tip bir üyelik sistemi bulunmuyor. Kaşif ve oyuncu gibi farklı özellikleri içerisinde barındıran üyelik tipleri bulunuyor. Bu üyelik tiplerinden biriyle sadece diğer tasarımcıların çalışmalarını keşfetme şansını yakalarken diğeriyle aynı zamanda çalışmalarınızı sergileme şansına da sahip olabiliyorsunuz. Dribbble'ın resmi web sitesini ziyaret ederek aşama aşama Dribbble'ı nasıl kullanacağınızı takip etmeniz gereken basit adımlar sayesinde öğrenebilirsiniz.
Kaynak: https://wmaraci.com/nedir/dribbble

3D Printer Nedir? 3D Printer Yapımı ve 3D Printer Malzemeleri

3D Printer yani “3D Yazıcı” olarak da tanımlanan yazıcılar 3 boyutlu olarak çalışma kapasitesine sahip olan yazıcı biçimidir. Günümüzde gelişmiş 3D yazıcılarla hemen hemen istediğiniz birçok çalışmayı meydana getirebilmek mümkün olabilir. Tabii 3D yazıcılarla yapacağınız ürünün kalitesinin ve detayının artması demek ekstradan başka profesyonel ekipmanlara da ihtiyaç duyulması anlamına geliyor. Esasen ilk çalışmaları 1980'li yıllar içerisinde başlayan 3D yazıcılar sanıldığından çok daha eski ve köklü bir geçmişe sahiptir.

3D Printer Yapımı

Elbette 3D Printer meydana getirebilmek için bilinmesi gereken birçok şey olduğu gibi bir de gerekli elektronik parçaların edinilmesi gerekiyor. Usta bir işçilik sonrasında meydana getirilen 3D yazıcıları yine de biraz yabancı diliniz ve gerekli ekipmanlarınız varsa kendi başınıza da yapabilmeniz mümkün. Gerekli malzemeleri temin edip, uygun çalışma makinalarına sahip olmanız halinde çoğunluğu yabancı dilde bulunan kaynakları takip ederek kendi 3D Printer’ınızı yapabilirsiniz.

3D Printer Malzemeleri

3D yazıcılarla artık istenilen birçok madde üzerine çalışma uygulayabilmek mümkün hale geldi. Çoğunlukla birçok yazıcıPLA ve ABS plastik üzerinde çalışma gerçekleştirirken profesyonel olarak tasarlanmış olan makinalar madde olarak daha sert olan titanyum, seramik ve çeliğe kadar sayısız ham maddeyle ve malzemeyle kullanılabiliyor.
Kaynak: https://wmaraci.com/nedir/3d-printer

28 Ocak 2016 Perşembe

Shareware Nedir? Shareware Anlamı ve Shareware Programlar

Shareware, birçok kişinin bildiğinin aksine ücretsiz değil, kısıtlı kullanımlı yazılım demektir. Yazılım geliştiricileri geliştirmiş oldukları programlarını tüketiciye sunmak için öncelikle yazılımlarının neler yapabildiklerini göstermek isterler. İşte bu durumda yazılımlarını kısıtlandırılmış özellikleri veya kısıtlandırılmış süresiyle birlikte tüketiciye sunarlar. Tüketiciler kısıtlı özelliklerle kullandıkları bu programın tam sürümünü kullanabilmeleri için yada sürenin dolumunda kullanıma devam etmeleri için yazılımın lisansı satın almak zorundadırlar.

Shareware Anlamı

Shareware, kısa süreli veya bölünmüş yazılımlar anlamına gelir. Yani bu yazılımlar sadece kısıtlı bir süre boyunca sizin kullanımınıza açık olacaktır. Kimi yazılımlar tüm fonksiyonlarıyla birlikte yalnızca belli bir süre aralığında size deneme sürümü sunarken kimi yazılımlarda kısıtlı fonksiyonlarla sonsuz kullanım hakkı sunabilmektedir. Yani kelimenin içerisinde her ne kadar “paylaşım” kelimesi geçiyor gibi görünse de bu yazılımlar Freeware yazılımlarda olduğu gibi ücretsiz değildirler.

Shareware Programlar

Shareware programlara verebileceğimiz en yaygın örnek Adobe Photoshop yazılımı olacaktır. Photoshop da ilk 30 günlük kullanım boyunca size bir deneme süreci tanır. Bu süreç içerisinde herhangi bir kısıtlamayla karşılaşmayacak olmanıza karşın 30 günlük deneme süreci sona erdiğinde yazılımı kullanmaya devam edemeyeceksinizdir.

Kaynak: https://wmaraci.com/nedir/shareware

Samsung Nedir? Samsung Ne Demek ve Samsung Ne Malı

Samsung Grup, 1938 Yılında kurulmuş olan bir elektronik şirketidir. Samsung esasen birçok farklı şirketin birleşiminden meydana gelen bir şirkettir ve bu şirketlerden en önemlisi ve öncü olan Samsung Elektronik'tir. Günümüzde Samsung elektronik ürünleriyle ülkemizde de satışta bulunan dünyaca ünlü en popüler elektronik ürünleri üreticilerinden biridir.

Samsung Ne Demek?

Samsung Grup, Korecede “Samseong Geurup” olarak isimlendirilmekte, global olarak ise Samsung olarak bilinmektedir. Samsung'un ismi ise kore dilinde iki parçadan meydana gelmektedir. “Sam” kökü “Üç”, “Sung” köküyse “Yıldız” anlamına gelmektedir. Yani Türkçeye çevirecek olursak şayet Samsung “Üçyıldız” demektir.

Samsung Ne Malı?

Birçok kişinin sandığının aksine Samsung, düşük kalite üretimiyle nam yapan Çin'in üretiminde değildir. Samsung ürünleri Kore'de yapılmaktadır ve yüksek kaliteli ürünler olarak bilinmektedir.
Kaynak: https://wmaraci.com/nedir/samsung

Software Nedir? Software Çeşitleri Nelerdir?

Software, yani yazılım bilgisayar ve bilgisayar mantıklı diğer elektronik aygıtların birbiri arasında gerçekleşen haberleşmelerin uyumunu sağlamaktan yükümlü olan yada bu haberleşmeyi geliştirmeye yardımcı olan makine komutlarıdır. Bilgisayar ve benzeri cihazlar içerisinde yazılımlar donanımların tam olarak doğru şekilde işlevini yerine getirmesine yardımcı olurlar. Yazılım olmadan tek başına donanım hiçbir anlam ifade edemeyeceği gibi donanım olmadan da yine yazılım kendi başına bir anlam ifade edemeyebilir.
Yazılımların tümü belli başlı standart haline gelmiş olan yazılım dilleriyle meydana getirilmektedir. Tamamı İngilizce dilinde olan bu yazılım dillerine örnek olarak PascalC++ ve Java gibi örnekleri verebilmemiz mümkündür.

Software Çeşitleri

Bilgisayarımızın içerisinde görmüş olduğumuz hemen her türlü şey aslında bir program yani yazılımdır. Buna ilk olarak örneği işletim sitemleri olarak verebiliriz.
a) İşletim sistemi yazılımları
Bilgisayarın açıldığı andan kapandığı ana kadar bilgisayarın donanımlarının doğru şekilde çalışmasına yardımcı olan bilgisayarın ana yazılımıdır. İşletim sistemleri ana ve yan belleklerin tümünün en verimli şekilde kullanılmasına yardımcı olur ve bilgisayarınız kapanana kadar size eşlik eder.
b) Uygulama Yazılımları
Uygulama yazılımları belli bir konuda meydana çıkan problemi ortadan kaldırma amacıyla meydana getirilen yazılımlardır. Örneğin Microsoft'un Office ürünü de bir Uygulama yazılımıdır. Office'in temel amacı bizlerin hesaplama ve yazı, sunum gibi ihtiyaçlarımızı ortadan kaldırmaya yardımcı olmasıdır.
c) Programlama/Yazılım Dilleri
Tüm bunların haricinde bir de yazılım dilleri programları vardır. Bu diller bilgisayarın komutlarıyla anlaşır ve sorunumuzu ortadan kaldırmaya yardımcı olan yazılımları meydana getirmemize yardımcı olurlar.
Kaynak: https://wmaraci.com/nedir/software

Outlook Nedir? Outlook Kurulumu ve Outlook Hesap Açma

Outlook, Microsoft tabanlı olarak çalışan bir kişisel bilgi yöneticisidir. Birçok kişinin sandığının aksine Outlook hesabısadece bir mail hesabı değildir. Outlook hesabınızı ayrıca Microsoft hesabı olarak da kullanabilir, mail dışında birçok farklı servisle birlikte kullanabilirsiniz.

Outlook Kurulumu

Bilgisayarınız içerisinden mailleri anlık olarak almak ve web yerine maillerini bir program aracılığıyla göndermek istiyorsanız Outlook'u kullanmayı deneyebilirsiniz. Outlook'u eskiden kurmak oldukça sıkıntılı bir süreçti. Günümüzdeyse artıkMicrosoft'un uygulama mağazası aracılığıyla hemen Outlook'u indirip kolaylıkla ara yüz içerisinden yeni e-posta adresi ekleyebilirsiniz.

Outlook Hesap Açma

Hem bir Outlook hesabı sahibi olmak, hem de aynı zamanda Microsoft hesabı sahibi olmak için https://signup.live.cominternet adresini ziyaret etmeniz yeterlidir. Bu sayfa içerisindeki bilgileri eksiksiz olarak doldurarak kendinize hemen bir Outlook hesabı açabilirsiniz.
Kaynak: https://wmaraci.com/nedir/outlook

27 Ocak 2016 Çarşamba

Mouse Nedir? Mouse Ayarları ve Mouse DPI Nedir?

Mouse, Türkçesiyle fare; bilgisayarların içerisinde yer alan fare imlecini hareket ettirmemize yardımcı olan donanımdır. İlk fare 1964 yılında icat edilmiş ve böylece işletim sistemleri içerisinde de komutlardan sıyrılarak daha çok ara yüz içerisinden işlem gerçekleştirilmeye başlanmıştır. Genellikle avuç içerisinde tutulan farelerin üstünde bir veya birden daha fazla tuş bulunabilir. Özellikle oyuncu fareleri gibi gelişmiş farelerin içerisinde çok daha hızlı ve pratik olmaya yardımcı olan ekstradan tuşlar da bulunmaktadır.

Mouse Ayarları

Bilgisayarınız içerisinde Denetim Masası içerisinden farelerle ilgili kısma giriş yaparak farelerinizin ayarları üzerinde değişiklikler meydana getirebilirsiniz. Örneğin farenin hız kalibresi gibi ayarları yaparak daha az bir alan kullanarak farenizin imleci daha uzun alanlara kolaylıkla götürebilmesine yardımcı olabilirsiniz.

Mouse DPI Nedir?

DPI (dots per inch) nokta başında düşen mesafe olarak tanımlanabilir. Bir farenin DPI değeri ne kadar yüksek olursa farenin hassasiyeti de o derecede yüksek olacaktır. Örneğin bir FPS oyunu oynarken farenizin DPI değerinin çok yüksek olması onu daha zor kontrol etmenize neden olacakken CNC programlarıyla çalışan biri DPI değeri daha yüksek olan bir fare sayesinde daha isabetli tıklamalar gerçekleştirebilir.
Kaynak: https://wmaraci.com/nedir/mouse

Microsoft Nedir? Microsoft Anlamı ve Microsoft Hesabı

Microsoft Corporation, resmi olarak 4 Nisan 1975 tarihinde kurulmuştur. İlk başta sadece bir bilgisayar firması olarak yayın hayatına başlayan Microsoft kısa süre içerisinde büyük bir bilişim firmasına dönüşmüş ve dünyanın en değerli şirketlerinden biri halini almıştır. Bugün dahi hala Microsoft hem donanım, hem de yazılım alanında yenilikçi ürünleriyle tüketicilerine hizmet sunmaktadır.

Microsoft Anlamı

Microsoft kelime anlamıyla iki farklı kelimenin tek bir kelime haline getirilmesiyle meydana gelmiş  bir isimdir. Micro, aşırı küçük ve ufak demekken soft ise yumuşak anlamına gelmektedir. Microsoft'un özellikle bir yazılım firması olmasında da bu isimle birlikte çıkış yapmış olmasının etkisi büyüktür.

Microsoft Hesabı

Zaman geçtikçe tüm dev şirketler müşterilerini daha iyi tanımak ve onları hesap bolluğundan kurtarmak için farklı adımlar attı. Microsoft hesabı da bu adımlardan biridir. Sahip olacağınız bir Microsoft Hesabı sayesinde hem işletim sistemi, hem mail, hem depolama servisi olan OneDrive hem de uygulama mağazası gibi yerlerin tümünde yalnızca tek bir hesap kullanarak işlemlerinizi gerçekleştirebilirsiniz. Microsoft hesabıyla Microsoft'un tüm üyelik isteyen hizmetlerini böylece tek hesap üzerinden kullanabilecek ve hesaplar arasındaki senkronizasyonu çok daha kolay şekilde sağlayabileceksiniz. Microsoft hesabı tamamen ücretsizdir ve herkes kendine bir Microsoft hesabı edinebilir. 
Kaynak: https://wmaraci.com/nedir/microsoft

Macromedia Nedir? Macromedia Programları ve Macromedia Flash

Macromedia grafik ve web uygulamaları gelişimi üzerine eğilmiş olan bir yazılım şirketiydi. Daha sonradan Macromedia 2005 yılında piyasadaki en büyük rakibi olan Adobe tarafından satın alındı ve tüm yazılımlarıyla birlikte Adobe firmasının içerisine dahil oldu.

Macromedia Programları
Macromedia satın alınma işlemi sonrasında programlarıyla birlikte rakibi olan Adobe firmasının içerisine katıldı. Şuanda Adobe program serisinin içerisinde bazen hala gördüğümüz “Macromedia” ismi de yine programın asıl bilinirliğinin önüne geçmemek amacıyla uygulanan bir stratejiden ibarettir. Aşağıdaki sayfadan tüm Adobe ve Macromedia programlarına ulaşabilirsiniz.
Macromedia Flash
Şirketin satın alınmasından sonra flash dosyalarını oynatmaya yardımcı olan Macromedia Flash Player isimli yazılım da Adobe'un düzenlemesiyle şekil değiştirdi ve Adobe Flash Player olarak yeni şeklini aldı. Artık flash dosyalarının oynatılmasında Adobe'un Flash Player yazılımı kullanılmaktadır.
Kaynak: https://wmaraci.com/nedir/macromedia

Logitech Nedir? Logitech Nasıl ve Logitech Gaming

Logitech İnternational S.A isimli şirket İsviçre merkezli olarak 1981 yılında hayatına başlamıştır. Logitech'in kurulduğu zamandan bu yana faaliyet gösterdiği asıl alan bilgisayar ve dijital platformlar için parça üretimi olmuştur. GünümüzdeyseLogitech'i meydana getirdiği klavyefare, web kamerası ve hoparlörleriyle tanıyoruz.

Logitech Nasıl?

Logitech sanılanın aksine bir Çin merkezli firma olmadığı için ürünlerinin kalitesi düşünüldüğünden daha yüksektir. Yine de Logitech'in birçok ürünün yalnızca giriş seviyesindeki kullanıcılara hitap edebileceğinin de altını çizmek gerekiyor. Logitech ülkemizde özellikle biz bilgisayar kullanıcılarına sunmakta olduğu uygun fiyatlı ve yüksek performanslı ürünleriyle tanıyoruz.

Logitech Gaming

Logitech Gaming veya Logitech G Şirketin oyunculara yönelik tasarlamış olduğu ürünleriyle tüketicilerinin karşısına çıkmakta olduğu bir alt grubudur. Oyuncular daha yüksek bir performans elde edebilmek için kullanılan standart donanımlardan daha farklı ve özellikle oyun oynamak için geliştirilmiş olan donanımlara ihtiyaç duyarlar. Logitech bu konuda da yine düşük fiyatla yüksek performans elde edebileceğiniz alanların başında yer alıyor.
Kaynak: https://wmaraci.com/nedir/logitech

26 Ocak 2016 Salı

Lisans Nedir? Lisans Alma ve Lisans Sorgulama

Lisans, yazılımların yasal kullanım haklarının belirlenmesi için alınan hakların sahipliğidir. Lisanslar belirlenen süre için belirlenen ücret şeklinde kullanıcıya sunulabildiği gibi ayrıca tek seferlik ödeme modelini de benimseyebilmektedirler. Lisanslar genellikle yazılımların ücretli olarak satılacağı durumlarda devreye sokulur. Ücretsiz olarak yayınlanan birçok yazılım da lisansa sahiptir. Bu lisans, yazılımı geliştiren bir başka kişinin ücretli olarak aynı yazılımı tekrardan satışa sunmasını engellemek amacıyla alınmaktadır.

Lisans Alma

Herhangi bir yazılım için lisans satın almak istediğinizde genellikle o yazılımın üreticisinin belirlemiş olduğu ödeme yöntemlerinden biriyle ödemenizi gerçekleştirebilir ve bu ödemenin sonucunda belli bir kullanım paketi veya lisans anahtarına sahip olursunuz. Bu sahip olduklarınız sayesinde satın almış olduğunuz yazılımı belirlenen lisans şartlarıiçerisinde dilediğiniz gibi kullanabilirsiniz. Fakat satın aldığınız yazılımın lisans hakkı sizde olmasına karşın kaynak kodlarına erişiminiz engellenebilmektedir.

Lisans Sorgulama

Bir yazılım, işletim sistemi veya oyun için lisans satın aldığınızda bu lisans anahtarıyla ilgili sorun yaşıyorsanız üreticinin sitesine giriş yaparak (varsa) lisans sorgulama paneli içerisinde lisansınıza dair sorgulama işlemini gerçekleştirebilirsiniz.Lisans sorgulama için herhangi bir panelin bulunmaması halinde doğrudan ürünün satış departmanı veya lisans sorunlarıyla ilgilenen departmanına telefon veya elektronik posta yoluyla ulaşmanız gerekebilir.
Kaynak: https://wmaraci.com/nedir/lisans

Klavye Nedir? Klavye Şekilleri ve Klavye Sembolleri

Tuş takımı olarak da adlandırılan klavyeler, bilgisayarın ve diğer elektronik aygıtların en önemli giriş ögesi olarak kabul edilir. Zira bilgisayar ve diğer aygıtlar üzerindeki birçok şey komutlardan meydana geliyor. Bu komutları bilgisayara verebilmemiz, bilgisayar üzerinde istediklerimizi yapabilmemiz için de mutlaka bir klavye kullanmamız gerekiyor.

Klavye Şekilleri

Klavyeler her dil için ayrı şekillerde üretilmektedir. Türkçe için yaygın olarak kullanılan iki farklı klavye tipi mevcuttur. Bunlardan biri Q Tipi Klavye diğeriyse F Tipi Klavye'dir. Birçok devlet kurumunda ve resmi kuruluşlar içerisinde Türkçeye daha kolay şekilde uyum sağladığı kabul edildiği için F tipi klavye kullanılmaktadır. Ülkemizde bilgisayar kullanıcılarının büyük kısmı ise Q tipi klavyeyi kullanmayı alışkanlık haline getirmiştir. Her iki klavyenin üzerinde de 91 adet tuş bulunmasına karşın bu klavyelerde harflerin dağılımı farklı yerlerdedir.

Klavye Sembolleri

Klavyelerin üzerinde gördüğümüz tuşların dışında bir de fonksiyonlarla meydana getirdiğimiz semboller bulunmaktadır. Bunların meydana getirilmesi için iki veya ikiden daha fazla tuş kombinasyonu kullanılmaktadır. İşletim sistemlerinin büyük bir kısmı (Windows dahil) bu tuşları nasıl kullanacağınıza dair içerisinde ekstradan bir yazılım bulundurmaktadır. Klavye seçeneğinden veya yardım menüsü içerisinden bu sembolleri nasıl meydana getireceğinizi öğrenebileceğiniz gibi internet üzerinde yer alan farklı kaynaklardan da faydalanabilirsiniz.
Kaynak: https://wmaraci.com/nedir/klavye

Hotmail Nedir? Hotmail Hesapma Açma ve Hotmail Hesap Silme

Eski ismiyle Windows Live Hotmail olarak da tanıdığımız Microsoft'un ücretsiz e-posta hizmeti olan Hotmail 1995 yılında kurulmuştur. Hotmail daha sonralarda yapılan çalışmalarla birlikte Outlook ile birleştirilmiştir. Birleşimden hotmail hesap sahipleri etkilenmemiş ve hala @hotmail.com uzantılı mail adresleri kayıt olmaya açık durumdadır.

Hotmail Hesap Açma

Hotmail uzantılı bir e-posta sahibi olmak oldukça kolaydır. https://signup.live.com/ adresini ziyaret ettikten sonra formu doldurma esnasında “Yeni e-posta adresi edinin.” linkine tıklayın ve sağ kısımda yer alan Outlook uzantısını Hotmail'e çevirin. Formun tamamını doldurduğunuzda hemen kullanımınıza hazır bir ücretsiz e-posta servisine sahip olacaksınız. Üstelik bu hotmail hesabınızı ayrıca Microsoft hesabı olarak da kullanabileceksiniz.

Hotmail Hesap Silme

Hotmail üzerindeki hesabınızı sonlandırmak için öncelikle http://go.microsoft.com/fwlink/?LinkId=523898 linkine gidiş yapın. Bu sayfa içerisinde oturum açmanız talep edilirse silmek istediğiniz hesabınızla tekrardan oturumunuzu açın. Doğru hesabınızı seçtikten eminseniz İleri'ye tıklayarak devam edin. Bu sayfada karşınıza sözleşme sayfası gelecektir. Okuduğunuz maddeleri onaylamak için onay kutularını işaretleyin. Son olarak hesabınızı neden kapatmak istediğinizle ilgili nedeni belirttikten sonra “Hesabı kapanmak üzere işaretle” seçeneğine tıklayın. Bu aşamadan sonra artık Hotmail hesabınız ulaşılamaz olacak ve kısa süre sonra sistemden tamamen kaldırılacaktır.
Kaynak: https://wmaraci.com/nedir/hotmail

Hardware Nedir? Computer Hardware ve Hardware Malfunction

Hardware İngilizce bir sözcüktür ve en temel anlamıyla “donanım” manasına gelmektedir. Hardware'ı her ne kadar günlük hayatımız içerisinde çoğu zaman bilgisayarlarla birlikte görmeye ve kullanmaya alışkın olsak dahi diğer birçok alanda da donanım olarak Hardware sözcüğünün kullanıldığı görülebilmektedir.

Computer Hardware

Computer Hardware; “Bilgisayar donanımı” manasına gelmektedir. Bilgisayarı tanımlamaya başlarken yazılımsal ve donanımsal olarak iki farklı başlık altında açıklayabiliriz. Hardware yani donanımsa bilgisayarın yazılım haricinde kalan tüm kısımları olarak tanımlanır.
Kısacası bir bilgisayarın dış ve iç aksamı olarak kabul edebileceğimiz, yazılımın dışında kalan her türlü şey aslında bilgisayarın donanımı olarak kabul edilmektedir. Hardware'a örnek olarak bir bilgisayarın faresini, klavyesini, hoparlörünü, anakartını, RAM'lerini  ve tarayıcı/yazıcıları örnek verebiliriz.

Hardware Malfunction

Hardware Malfunciton bilgisayarın herhangi bir donanımında arıza meydana gelmesi durumunda sistem tarafından karşılaşabileceğiniz bir hata türüdür. Bu hatayı aldığınız taktirde sisteminizin içerisinde bir yerlerde donanımsal bir sorun meydana gelmiştir ve bilgisayarınızın doğru şekilde çalışması için bu sorunun giderilmesi gerekiyor demektir. Kimi zaman bilgisayar tozlanması dahi böyle bir soruna neden olabilirken bazen de donanım bozulmaları durumunda Hardware Malfunction yani “Donanım İşlev Bozukluğu” durumu meydana gelebilmektedir.
Kaynak: https://wmaraci.com/nedir/hardware

25 Ocak 2016 Pazartesi

Gmail Nedir? Gmail Hesap Açma ve Gmail Hesap Silme

Gmail, dünyaca ünlü arama motoru olan Google tarafından sunulan reklam destekli ve ücretsiz bir e-posta hizmetidir. E-posta kullanıcıları Gmail'e web sürümünden ayrı olarak istedikleri taktirde POP3 ve IMAP4 gibi güvenli protokolleri kullanarak da erişim gösterebilirler. Gmail ilk defa 1 Nisan 2004 tarihinde kapalı beta olarak yayın hayatına başladı ve sadece davetiye aracılığıyla kullanılabilir olarak devam etti. Şubat 2007 Yılındaysa Gmail beta sürecinden tamamen sıyrıldı ve tüm internet kullanıcılarının kullanabileceği şekilde tekrardan yayınlandı.
Google'ın E-posta ve kimlik tanıma hizmeti olan Gmail hesabına sahip olarak sadece bir posta kutusuna değil, ayrıca Google'ın sunmuş olduğu diğer servislerden de faydalanmaya başlayabilirsiniz. Aynı hesabınızı hem Google'ın sosyal ağı olan Google Plus içerisinde hem de YouTube içerisinde kullanabilirsiniz.

Gmail Hesap Açma

Gmail hesabı sahibi olmak için https://accounts.google.com/signup?hl=tr internet adresini ziyaret edebilirsiniz. Formu doldurduktan hemen sonra Gmail hesabınız ve Gmail hesabınızla birlikte Google hesabınız kullanıma hazır hale gelecektir.

Gmail Hesap Silme

Sahibi olduğunuz herhangi bir Gmail hesabını dilerseniz silerek erişilmez hale getirebilirsiniz. Gmail hesabınızı silmekiçin Gmail içerisinde yer alan “Hesap tercihleri” bölümüne giriş yapın ve bu kısımda karşınıza gelen “Hesabınızı veya hizmetleri silin” seçeneğine giriş yapın. Bu sayfa içerisinden alt kısımda yer alan “Google hesabını ve verileri sil” seçeneğine tıklayın. Bu aşamadan sonra hesabınızı silmek istediğinize eminseniz alt kısımda yer alan her iki boşluğu da işaretleyin ve “Hesabı sil” seçeneğine tıklayın.  Hesabınızı sildikten sonra artık verileriniz erişilmez olacaktır. Şayet içerisinde önemli ve kaybetmek istemediğiniz mailleriniz varsa hesabınızı tamamen silmeden önce yedekleme menüsünden bir yedek indirmesi gerçekleştirebilirsiniz.
Kaynak: https://wmaraci.com/nedir/gmail

Freeware Nedir? Freeware Anlamı ve Freeware Programlar

Freeware, bir yazılımın herhangi lisans hakkıyla sınırlandırılmadan doğrudan kullanıcılara sunulması anlamına gelmektedir. Freeware yazılımlar için kullanım süresi boyunca herhangi bir ücret talep edilmez veya lisan satın alınması beklenemez. Freeware yazılımlar tamamen ücretsizdir ve kullanıcıların faydası düşünülerek meydana getirilmiş olan yazılımlardır.

Freeware Anlamı

Freeware, İngilizcedeki “Free” yani “ücretsiz” kelimesi üzerinden türetilmiş olan bir sözcüktür. Freeware olan bir yazılım, kullanıcıları için tamamen ücretsiz olduğu anlamına gelir. Bu tür yazılımları kullanırken veya kullandıktan sonra herhangi bir ücret ödemek zorunda kalmayacaksınız demektir.

Freeware Programlar

Freeware programların büyük bir bölümü ücretsiz olduğu gibi aynı zamanda da açık kaynak kodlu yani geliştirilebilir olma özelliğine sahiptir. Freeware programlara verebileceğimiz en büyük örnek Microsoft Office'in alternatifi olarak bilinen veLinux tabanlı işletim sistemleri içerisinde kendinden yüklü olarak sunulan LibreOffice yazılımıdır. Bu tür Freeware programları ücretsiz olarak indirebilir ve istediğiniz kadar ücretsiz olarak kullanabilirsiniz. Freeware yazılımlar tam tersineücretli yazılımlar olan shareware'ı hedef almak düşüncesinden meydana gelmiş olan yazılımlardır.
Kaynak: https://wmaraci.com/nedir/freeware

Firmware Nedir? Firmware Ne İşe Yarar ve Firmware Güncelleme

Firmware; başta bilgisayar aygıtları olmak üzere birçok elektronik ürünün içerisinde bulunabilen ufak kod dizgileridir.

Firmware Ne İşe Yarar?

Firmware'lerin genel amacı bu elektronik bileşenlere işlevlerini tam olarak nasıl yerine getireceklerini bildirmeleridir. Firmware dosyaları salt okunabilen dosyalardır. Yani bu dosyalar okunabilir fakat yazılamaz dosyalardır. Firmware başta bilgisayarlar içerisindeki sürücülerde olmak üzere modemlerde, mobil cihazlarda, tabletlerde ve müzik oynatıcılarının içerisinde yer alabilmektedir. Firmware'ler sayesinde bileşenler tam olarak fonksiyonlarını yerine getirebilirler ve bu dosyaların güncellenmesi sonucunda daha iyi şekilde amacına uygun hizmette bulunabilirler.

Firmware Güncelleme

Bir cihaz normalde çalışması ve yerine getirmesi gereken fonksiyonları tam olarak yerine getirmiyorsa böylesi durumlarda donanıma ait Firmware sürümünün güncellenmesi gerekebilir. Yazılım mühendisleri bu firmware dosyaları üzerinde yazılım dillerini kullanarak gerekli değişiklikleri yaptıktan sonra bunları tekrardan kullanıcılara sunarlar. Kullanıcılar da yapacakları güncellemenin sonucunda aygıtlarının işlevini doğru olarak yerine getirmesine yardımcı olabilirler.
Firmware sürümleri bazen tüketiciler tarafından da basit ve otomatikleşmiş şekilde güncellenebilirken bazı durumlardaFirmware güncellemesi için mutlaka bir uzmanın desteğine başvurması gereklidir. Örneğin bir modemin Firmware sürümünü güncellemek çok daha basit bir işlemken bir anakartın Firmware sürümünü güncellemek daha ciddi ve risk içeren bir işlem olacaktır.
Kaynak: https://wmaraci.com/nedir/firmware

Ethernet Kartı Nedir? Ethernet Kartı Çeşitleri ve Ethernet Kartı Güncelleme

Ethernet kartı, bilgisayarın fiziksel şekilde bir ağa bağlanmasına yardımcı olan arabirim kartıdır. Ethernet kartı kimi zaman bilgisayarların içerisinde Ethernet Kartıolarak görülürken (genelde eski bilgisayarlarda) kimi zamanda ana kartın üzerinde yer alabilmektedir. Ethernet kartı sayesinde bilgisayar fiziksel olarak bir ağ ile iletişime geçer ve bu verileri bilgisayara aktarır. Böylece bilgisayarın doğru şekilde internete bağlanmasına yardımcı olunur.

Ethernet Kartı Çeşitleri

Ethernet kartlarının bir çoğu dışarıdan bakıldığı takdirde aynı tip tasarıma sahiplermiş gibi görünüyor olsalar dahi içlerinde bazı farklılıklar vardır. Ethernet Kartıkartlarını iki farklı sınıf altında incelemek gerekir.
1. Konektör Yapılarına Göre Ethernet Kartı Çeşitleri
  • BNC Konektörlü Ethernet Kartları: Bu tip kartlar kablo kullanmasıyla bildiğimiz ethernet kartlarıdır. Kablonun ucuna BNC konektörü takılır. Bu tip kartlar 10 mbs veri iletimine kadar yeterli performansı sunabilmektedir.
  • RJ-45 Konektörlü Ethernet Kartları: Bu kartlar genellikle çift bükümlü kablo ile kullanılan ethernet kartlarıdır. 10, 100 veya 1000 Mbps'e kadar aktarımda yeterli performansı sunmaktadır.
2.Veri İletim Hızlarına Göre Ethernet Kartları
Bu kartlarda ise birbirleri arasında ayrıştırma kartın taşıyabileceği kapasiteye oranla belirlenir. Ev kullanıcıları için çok daha düşük bir internet gereksinimi oluştuğundan daha düşük seviyeli kartlar kullanılırken datacenter gibi asıl işi internet olan yerlerdeki bilgisayarlar çok daha yüksek bağlantı hızında yüksek performans sunabilecek ethernet kartları kullanmaktadır.

Ethernet Kartı Güncelleme

Bilgisayarınızın ethernet kartını güncellemek için takip edebileceğiniz 3 farklı yöntem bulunuyor. Bunlardan ilki bilgisayarınızın Ethernet denetleyicisinin marka ve modelini öğrendikten sonra güncel sürücüyü üreticinin internet sitesi üzerinden veya driver sitelerinden indirmektir. Diğer bir yöntem ise otomatik olarak driverlarınızı tanıyan ve sizler için güncelleme işlemi meydana getiren Driver sihirbazı programları kullanmaktır. Bu yazılımlar aracılığıyla da kısa süre içerisinde ethernet denetleyicinizin markasını ve modelini öğrenmenize gerek kalmadan ethernet kartınızın driver'ını güncelleyebilirsiniz. Son adımda ise eğer bir Windows işletim sistemi kullanıcısıysanız o halde bilgisayarınızın Aygıt Yöneticisi kısmına giriş yaparak ethernet kartınızı bulup Özellikler sekmesinden giriş yaptıktan sonra bu sayfa içerisinden Windows aracıyla otomatik olarak sürücü için güncelleme araması gerçekleştirebilirsiniz.
Kaynak: https://wmaraci.com/nedir/ethernet-karti

24 Ocak 2016 Pazar

Apple Nedir? Apple Kimliği ve Apple Destek

İlk adıyla Apple Computer Inc. olarak bilinen şirket 1 Nisan 1976 tarihinde kurulmuştur. Kuruluşundan sonra yoğunlukla Mac bilgisayarları üzerinde çalışan şirket daha sonralarında tüketici elektroniğine yönelmeye başlayıncaiPhone ürünüyle birlikte 2007 yılında şirketinin adını Apple Inc. olarak değiştirmeyi uygun görmüştür. Apple bugün dünyanın en değerli şirketlerinden biri olma unvanına sahip bir şirketken aynı zamanda birçok alandan teknolojik ve elektronik ürünleri ile tanınmaktadır.

Apple Kimliği

Apple kimliği, herhangi bir Apple ürününü kullanırken sizin Apple hizmeti ve servislerinden tam olarak faydalanmanız amacıyla meydana getirilmiş olan bir güvenlik ve müşteriyi tanımlama yöntemidir. Ücretsiz olarak sahip olabileceğiniz Apple kimliğini bir iPhoneiPod TouchiPad veya Mac cihazınızla birleştirerek Apple'ın sizi ve cihazınızı daha kolay tanımasını sağlayabilirsiniz. Apple kimliği sahibi olduktan sonra Apple'ın kullanıcılara sunduğu popüler servislerden iCloud yedekleme servisinden ve “Find My iPhone” özelliğinden faydalanabilirsiniz. Apple kimliği içerisine aynı zamanda kredi kartı bilgilerinizin de girişini yapabilirsiniz. Bu sayede Apple'ın uygulama merkezinden bir satın alma işlemi gerçekleştireceğinizde sürekli olarak sıfırdan ödeme bilgileri seçmenize de gerek kalmaz.

Apple Destek

Apple satmış olduğu her ürünün tüketicisini mutlu edebilmesi ve tekrardan ürünlerinden birini satın alması için yüksek bir destek kalitesiyle müşterilerinin karşısına çıkmaktadır. https://www.apple.com/tr/support/ internet adresini ziyaret ettikten sonra hangi ürünle ilgili hangi konuda sıkıntı yaşadığınızı seçebilir ve bu konu hakkında dilerseniz hazır makalelerden, dilerseniz topluluk forumlarından dilerseniz de direkt müşteri temsilcisinden yardım ve destek talebinde bulunabilirsiniz.
Kaynak: https://wmaraci.com/nedir/apple

Adobe Nedir? Adobe Nasıl Güncellenir ve Adobe Programları

Adobe System olarak da bilinen Adobe şirketi ABD merkezlidir ve dünyanın en büyük 10 grafik ve medya yazılımı üreticisi olan şirketten biridir. 2005 yılında yapmış olduğu satın almayla MacroMedia'yı da bünyesine dâhil eden Adobe bu satın alımdan sonra sektörde daha da büyük bir yer kaplamaya başlamıştır.

Adobe Nasıl Güncellenir?

Adobe'un bilgisayarınız içerisindeki herhangi bir ürününü güncellemek istediğinizde üst sekmelerden güncelleme sayfasına ulaşabilirsiniz. Ya da dilerseniz direkt http://www.adobe.com/tr/downloads/updates.html internet adresini ziyaret ederek Adobe ürünleri hakkında en son çıkan güncellemelere göz gezdirebilir ve size en uygun olan güncellemeyi indirerek bilgisayarınıza kurulum işlemini gerçekleştirebilirsiniz.

Adobe Programları

Adobe'un şuanda hala aktif olarak kullanılan ve geliştirilen, sonradan edinilme yöntemiyle Adobe bünyesine giriş yapan ve rafa kaldırılmış olan programları bulunmaktadır. Bütün Adobe yazılımlarının listesi aşağıdadır.
Güncel Adobe Yazılımları:
  • Adobe Acrobat Capture
  • Adobe Acrobat Connect (formerly Macromedia Breeze)
    • Adobe Presenter
  • Adobe Acrobat Distiller
  • Adobe Acrobat Reader
  • Adobe AIR
  • Adobe Audition
  • Adobe Captivate
  • Adobe Central Output Server
  • Adobe ColdFusion
  • Adobe Creative Suite
    • Adobe Acrobat
    • Adobe Acrobat Connect
    • Adobe After Effects
    • Adobe Bridge
    • Adobe Contribute
    • Adobe Device Central
    • Adobe Dreamweaver
    • Adobe Dynamic Link
    • Adobe Encore
    • Adobe Fireworks
    • Adobe Flash
    • Adobe Illustrator
    • Adobe InDesign
    • Adobe OnLocation (formerly Serious Magic DV Rack)
    • Adobe Photoshop
    • Adobe Premiere Pro
    • Adobe Soundbooth
    • Adobe Stock Photos
    • Adobe Ultra (formerly Serious Magic Ultra)
    • Adobe Version Cue
  • Adobe Digital Editions
  • Adobe Digital Negative
  • Adobe Director
    • Adobe DNG Converter
  • Adobe Document Server
  • Adobe Document Policy Server
  • Adobe eBook Reader
  • Adobe Flash Cast
  • Adobe Flash Lite
  • Adobe Flash Media Server
  • Adobe Flash Player
  • Adobe Flex
  • Adobe FrameMaker
  • Adobe GoLive
  • Adobe Graphics Server
  • Adobe InCopy
  • Adobe Kuler
  • Adobe LiveCycle
    • Adobe LiveCycle Assembler
    • Adobe LiveCycle Barcoded Forms
    • Adobe LiveCycle Designer
    • Adobe LiveCycle Document Security
    • Adobe LiveCycle Forms
    • Adobe LiveCycle Form Manager
    • Adobe LiveCycle PDF Generator
    • Adobe LiveCycle Policy Server
    • Adobe LiveCycle Reader Extensions
    • Adobe LiveCycle Security Server
    • Adobe LiveCycle Workflow
  • Adobe Media Player
  • Adobe Output Designer
  • Adobe PageMaker
  • Adobe PDF JobReady
  • Adobe Photoshop Album
  • Adobe Photoshop Elements
  • Adobe Photoshop Lightroom
  • Adobe Premiere Elements
  • Adobe RoboHelp
  • Adobe Shockwave
  • Adobe Source Libraries
  • Adobe SVG Viewer
  • Adobe Visual Communicator
  • Adobe Type
  • Adobe Web Output Pack
Durdurulan Adobe Yazılımları:
  • Adobe ActiveShare
  • Adobe Atmosphere
  • Adobe Dimensions
  • Adobe ImageReady
  • Adobe ImageStyler
  • Adobe InProduction
  • Adobe License Manager
  • Adobe LiveMotion
  • Adobe PageMill
  • Adobe Persuasion
  • Adobe PhotoDeluxe
  • Adobe PressReady
  • Adobe PressWise
  • Adobe ScreenReady
  • Adobe SiteMill
  • Adobe Streamline
  • Adobe Texture Maker
  • Adobe Transcript
  • Adobe TrapWise
  • Adobe Type Manager
  • Adobe TypeAlign
  • Macromedia Central
Son Adobe Yazılımları:
  • Macromedia Authorware
  • Macromedia FlashPaper
  • Macromedia FreeHand
  • Macromedia HomeSite
  • Macromedia JRun
  • Macromedia Web Publishing System
  • Serious Magic Ovation
  • Serious Magic Vlog It!
Kaynak: https://wmaraci.com/nedir/adobe