18 Ocak 2016 Pazartesi

Internet Explorer Nedir? Internet Explorer Güncelle ve Internet Explorer Kaldırma

Web üzerinde yer alan sitelere ve uygulamalara ulaşmakta kullanılan web tarayıcıları, günümüzde en çok alternatife sahip yazılım alanlarındandır. Çeşit çeşit onlarca web tarayıcı, birtakım avantajları ve dezavantajlarıyla kullanıcılara sunulmakta ve kullanıcıları kendilerine çekerek bu sektörde en büyük pasta payına sahip olmak istemektelerdir.
Web tarayıcı alanında en bilindik web tarayıcılardan olan ve Microsoft tarafından geliştirilen Internet Explorer, 1995 yılında kullanıcılara tanıtılmış ve 2013 yılında Internet Explorer 10 isimli sürümünü kullanıcılara sunmuştur. Sekmeli web tarama hizmeti, işletim sistemiyle varsayılan tarayıcı olarak kurulum gibi özelliklerle tarayıcılar arasında kendini önplana çıkarmayı başarmış bir web tarayıcısıdır. 2015 yılı itibariyle Windows tarafından kullanılmaya başlanılan Microsoft Edge, Internet Explorer’ın rafa kalkacağını öne sürse de bu alanda net bir bilgi bulunmamaktadır.

Internet Explorer Güncelle

Microsoft tarafından sunulan ve karşıtları olduğu kadar sevenlerinin de olduğu web tarayıcısı Internet Explorer, belirli aralıklarla çıkardığı yeni sürümlerin yanı sıra sunduğu güncelleştirmeler ile de sistemi saldırılara karşı korumaya çalışmaktadır. Belirli bir zaman dilimi olmasa da sıklıkla yapılan bu güncelleştirilmeler, zaman zaman kullanıcılara hatırlatılarak güncelleştirme imkanı sağlamaktadır. Zaman zaman karşınıza çıkan güncelleştirme hatırlatmalarını engellemeniz de mümkün.
Eğer Internet Explorer güncellemelerini kapatmış ancak güncelleme yapmayı istemekteyseniz de bu güncellemeleri yapmanız mümkün. Internet Explorer indirme adresine girdiğinizde karşınıza gelen ekran, bilgisayarda bulunan Internet Explorer sürümünü gösterirken aynı zamanda daha üst sürüm olup olmadığını da denetliyor.

Internet Explorer Kaldırma

Internet Explorer bilgisayara kurulan bir çok programın aksine bir program değil, Windows özelliği olarak bilgisayara kurulmaktadır. Normal kaldırma seçenekleriyle kaldıramayacağınız bu yazılımı bilgisayarınızda barındırmak istemiyorsanız bir kaç adımla bu yazılımı bilgisayarınızdan kaldırabilirsiniz.
  1. Bilgisayar arama bölümünde Windows özellikleri ifadesini aratın.
  2. Karşınıza gelen ekranda Ayarlar’a ve Windows özelliklerini aç veya kapat sekmesine giriş yapın.
  3. Karşınıza gelen ekranda Internet Explorer onay kutusunun işaretini kaldırın.
Windows bu işlemin ardından bilgisayarınızda bulunan Internet Explorer dosyalarını kaldırarak özelliğin iptalini gerçekleştirecektir.
Kaynak: https://wmaraci.com/nedir/internet-explorer

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder