8 Ocak 2016 Cuma

Logo Nedir? Logo Yapma ve Logo Programı

Logo, internet siteleri başta olmak üzere birçok web girişiminin ve markaların kullanmış olduğu bir amblemdir. Her web girişimi ve markanın tüketicilere kendini belli bir yüz ve simge ile ifade etmesi gerekir. Logolar bu konudaki görevi üstüne alan ve en başarılı şekilde yerine getiren görsel dosyalardır. Bugün birçok web sitesi veya markanın adını duyduğumuzda çoğu zaman ilk olarak aklımıza gelen şey bu logonun çağrışımı olacaktır. Aynı şekilde bir logoyu gördüğümüzde de bize ilk olarak çağrıştıracağı şey logo ile birlikte bu firmanın sunmuş oldukları olacaktır.

Logo Yapma

Logo yaparken faydalanabileceğiniz birçok farklı kaynak bulunmaktadır. Genel olarak logolar yazı ve simgeli olarak betimlenen görsel dosyalardır. Yine de sadece amblem olarak da logoların karşımıza çıktığı ve markalar tarafından sıkça kullanıldığını biliyoruz. Logo yapmak için ilk iş bu işte size yardımcı olacak olan programları edinmeniz gerekir. Vektörel vepiksel bazlı olmak üzere logo yapımında sizlere yardımcı olabilecek birçok farklı logo çizim ve meydana getirme yazılımı bulunmaktadır.

Logo Programı

Günümüzde profesyonel logo tasarımcılarının CorelDraw ve PhotoShop gibi yazılımlardan faydalanarak harika logolar meydana getirdiğini biliyoruz. Fakat bu programlar profesyonel bir kullanım gerektirdiği için mutlaka temel fonksiyonlarının öğrenilmesi ve hayal gücünün işin içine katılması gerekiyor. Daha basit şekilde logo yapmak istediğinizde ise amatör kullanıcılar için giriş seviyesinde hazırlanmış olan AAA Logo gibi yazılımları kullanmayı tercih edebilirsiniz.
Kaynak: https://wmaraci.com/nedir/logo

1 yorum:

  1. Merhabalar,

    Öncelikle faydalı içeriklerle zenginleştirdiğiniz başarılı platformunuz için sizleri tebrik ederiz.
    Sitenizde (http://nedirblogu.blogspot.com.tr/2016/01/logo-nedir-logo-yapma-ve-logo-program.html​​​​​​​ buradan) logo tasarım ile ilgili ufak bir bilgi notu ve sayfamıza ait bir link (http://www.sadeceon.com/categories/grafik-tasarim/logo-tasarimi) paylaşma konusunda sizinle iletişime geçmek istedik.

    Bu konuda bir çalışma yapmamız mümkün olur mu sizlerle?

    Teşekkürler
    Ekrem Yüksel
    Marketing Specialist
    www.sadeceon.com
    marketing@sadeceon.com

    YanıtlaSil