30 Ocak 2016 Cumartesi

Yazıcı Nedir? Yazıcı Kurulumu ve Yazıcı Paylaşımı

Yazıcı, bilgisayar içerisinde yer alan görsel veya yazılı belgelerin dijital veri aktarımı sonucunda bir makineye aktarılması ve görüntünün aynı şeklinin kağıt üstünde alınmasına yardımcı olan dijital makinedir. Yazıcılar çıktının ana verilerini bilgisayardan alırlar ve daha sonra üretilen komut doğrultusunda çalışarak bire bir çıktı almak için işlem yürütürler.

Yazıcı Kurulumu

Bir bilgisayara yazıcı kurulumu gerçekleştirebilmek için ilk ihtiyacınız olan şey yazıcının kurulum medyası olacaktır. Çoğu zaman satın alınan yazıcının kutu içeriğiyle birlikte sunulan bu medya sayesinde bilgisayarınıza hem yazının kontrolü için yardımcı olacak ekstradan bir yazılıma sahip olabilir hem de yazıcının işletim sistemi tarafından tanınması için gerekli olan sürücü dosyalarına ulaşabilirsiniz.
Eğer satın almış olduğunuz yazıcının yanında ekstradan bir kurulum medyası bulamadıysanız bu durumda işletim sistemini yazıcınız otomatik olarak tanıyabilir veya ürünün üreticinin internet sitesi içerisinden sürücünün doğru çalışması için gerekli olan sürücü dosyası indirilip, kurulumun tamamlanması gerekebilir.

Yazıcı Paylaşımı

Daha önceden günlük hayat içerisinde gördüğünüz gibi bir yazıcıyı aynı ağ üzerinde bulunan diğer bilgisayarların da kullanabilmesi mümkündür. Buna yazıcı paylaşımı adı verilir. Yazıcınızı paylaşıma açmak ve ağ üzerindeki diğer bilgisayarların da bu yazıcıya çıktı göndermesini sağlamak son derece basit bir işlemdir. http://windows.microsoft.com/tr-tr/windows/share-printer#1TC=windows-7 internet adresini ziyaret ederek windows işletim sistemi içerisinde yazıcı paylaşımı için kurulum işleminin nasıl gerçekleştirileceğini öğrenebilirsiniz.
Kaynak: https://wmaraci.com/nedir/yazici

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder