19 Şubat 2016 Cuma

Php Fusion Nedir? Php Fusion İndir ve Php Fusion Kurulumu

PHP Fusion, küçük boyutlu ve açık kaynak kodlu bir (CMS) içerik yönetim sistemidir. Nick Jones tarafından PHP dilinde yazılan ve ardından ücretsiz olarak kullanıma sunulan PHP Fusion çalışması esnasında MySQL veri tabanı kullanarak sitenin tüm içeriğini güvenli veritabanları içerisinde topluyor ve diğer CMS sistemlerinin sahip olduğu tüm öne çıkan özelliklere sahip olmasıyla dikkat çekiyor. Kurulumdan sonra PHP Fusion oldukça basit görünümlü fakat tamamen etkili yönetim olanağı sunan bir kontrol paneliyle birlikte geliyor.
2006 Yılından sonra bünyesine birçok farklı dili ekleyen PHP Fusion sistemi ayrıca birçok farklı dilde resmi destek sitelerinin de sahibidir. Versiyon sürümü 6'ya kadar olan PHP Fusion sürümleri GNU lisansı kapsamı altındayken versiyon 7'den sonrası için Affero General Public License kullanılmıştır.  

PHP Fusion İndir

PHP Fusion'u indirmek için https://www.php-fusion.co.uk/home.php 'e girdikten sonra sağ üst köşede yer almakta olanDownload butonuna tıklayabilirsiniz. Ayrıca sitenin üst kısmında yer alan Download menüsünün içerisine girerek PHP Fusion için temalar, eklentiler ve dil paketlerini de indirebilirsiniz.

PHP Fusion Kurulumu

PHP Fusion'ı kurmak için sunucunuzun LinuxApachePHP özelliklerini barındırması tavsiye ediliyor. Sistem gereksinimi olarak ise en az PHP sürümünüzün PHP 5.3.4 veya üzeri olması, MySQL'in ise MySQL 4.1 veya üzeri olması gerekiyor.
PHP Fusion'u kurmak için sistem gereksinimleriniz de herhangi bir sorun yoksa indirmiş olduğunuz paketi arşivden çıkartın ve sunucunuza FTP yardımıyla veya farklı bir yöntemle atın. Dosyaların transfer işlemi tamamen sonlandığında aşağıdaki klasörlerin yazma iznini (CHMOD) 777 olarak ayarlayın;
administration/db_backups/
downloads/
downloads/images/
downloads/submissions/
downloads/submissions/images/
forum/attachments/
ftp_upload/
images/
images/imagelist.js
Images/articles/
images/avatars/
images/news/
images/news/thumbs/
images/news_cats/
images/photoalbum/
images/photoalbum/submissions/
config.php
Kurulum işlemine başlamadan önce ayrıca “_config.php” isimli dosyanın adını “config.php” olarak değiştirmeyi unutmayın!
Bu adımdan sonra kullandığınız web tarayıcısını açın ve web sitenizin hangi dizini içerisine PHP Fusion dosyalarını attıysanız o dizine giriş yapın. Eğer ana dizine attıysanız doğrudan web site adresinizi yazarak kurulum yardımcısına ulaşabilirsiniz. Eğer bu şekilde denemenize karşın otomatik kurulum ekranına ulaşamıyorsanızsiteadresinizi.com/setup.php/setup.php olarak kurulum ekranına giriş yapmayı deneyebilirsiniz.
Eğer kurulum ekranı karşınıza geldiyse artık Türkçeleştirme işlemine de geçiş yapabiliriz. https://www.php-fusion.co.uk/downloads.php#langpacks adresine giriş yaptıktan sonra Türkçe veya kullanmak istediğiniz diğer dil paketini seçin. İndirdiğiniz klasörü PHP Fusion'un doğru dizinine yerleştirin.
Bu aşamadan sonra kurulum yardımcısı sizden artık veritabanı bilgilerinizi ve diğer bilgileri isteyecektir. PHP Fusion'un doğru şekilde kurulması için web hostinginizin kontrol paneline giriş yapın ve PHP Fusion için önce bir MySQL kullanıcısıdaha sonraysa MySQL veritabanı oluşturun. Artık tüm bu bilgileri kullanarak basit bir şekilde PHP Fusion'ın kurulumunu tamamlayabilirsiniz.
Kaynak: https://wmaraci.com/nedir/php-fusion

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder