19 Ocak 2016 Salı

SWF Nedir? SWF Yapma ve SWF Oynatıcı

SWF internette birçok web sitesinde denk gelebileceğimiz Flash isimli internet eklentisinin dosya uzantısıdır. MimarisiniAdobe firmasının atmış olduğu SWF dosyalarını açmak veya kullanmak için Shockwave Flash eklentisi kullanılmaktadır. Artık birçok internet tarayıcısı SWF formatıyla birlikte Flash Player'ı da destekliyor ve sorunsuz olarak Flash Player medya oynatıcısı yardımıyla internet üzerinde yer almakta olan dosyaların çalıştırılmasına yardımcı oluyor.

SWF Yapma

SWF ile birçok kullanıcı kendi Flash dosyasını meydana getirebilmektedir. SWF yapmak için internetten indirebileceğiniz birçok farklı amatör ve profesyonel yazılım bulunuyor. Bunlardan biri de SWF yapımında kullanılan popüler yazılımSothink isimli programdır. SWF ile sizler de oyunlar, videolar ve görsel materyaller hazırlayarak bunların Flash yüklü olan diğer bilgisayarlar içerisinde çalışmasını sağlayabilirsiniz.

SWF Oynatıcı

SWF oynatıcı olarak tercih edilen en popüler yazılım yine Adobe tarafından üretilmiş olan popüler swf oynatıcısı olanMacromedia Shockwave Flash isimli yazılımdır. Ayrıca bunun yanı sıra bilgisayarınızın web tarayıcısında Flash desteği de yer alıyorsa bu tür dosyaları web tarayıcınız yardımıyla kolaylıkla çalıştırabilirsiniz.
Kaynak: https://wmaraci.com/nedir/swf

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder