7 Mart 2016 Pazartesi

Duplicate Content Nedir?

Duplicate Content (Kopya İçerik), bir içeriğin daha önceden farklı bir yerden yayınlanmış olması durumudur. İnternette daha önce yayınlanmış bir içeriği farklı bir kullanıcı alıp kendi web sitesinde yayınladığında bu içerik kopya içerik yani bir Duplicated Content haline gelir.

Arama motorlarının hepsinin tek bir amacı vardır. Tüm arama motorları en bilgi verici ve en orijinal içeriği kullanıcılarına sunmak ister. Böylece kullanıcılar bu arama motoruyla daha sağlıklı sonuçlara ulaşabilecek ve sürekli bu arama motorunu kullanmak isteyecektir. Oysa arama motoru kullanıcılarının karşısına sürekli kopya içerikleri getirirse kullanıcılar daha farklı arama kaynaklarına yönelecektir. Bu nedenle hiçbir arama motoru kopyalanmış içeriği sevmez.
 Bir web sitesi daha önceden farklı bir site içerisinde yayınlanmış bir içeriği alıp paylaştığında arama motorlarının botları bunun kopya içerik olduğunu ve kullanıcılarına herhangi bir faydası dokunmayacağını düşünür. Bu nedenle daha orijinal içerik barındıran bir web sitesini daha iyi şekilde sıralamaya yerleştirir.
Kaynak: https://wmaraci.com/nedir/dublicate-content

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder