11 Mart 2016 Cuma

E-İmza Nedir? E-İmza Başvurma ve E-İmza Yenileme

Elektronik imza veya kısa yazılışıyla e-imza herhangi bir durum karşısında kişinin elektronik ortam içerisinde kimlik bilgilerini doğrulama amacıyla kullanılan dijital ve mantıksal bir imza çeşididir. Elektronik imza ile yapılan işlemlerin ıslak imzadan farkı yoktur. Nasıl ki ıslak imza ile onaylanan bir belgenin yasalar karşısında geçerliliği bulunuyorsa aynı şekilde e-imza ile yapacağınız işlemlerde yasalar karşısında geçerliliğe sahiptir ve reddedilemez. Elektronik imzanın kullanılabilmesi için ayrıca kullanıcının tüm bilgilerini doğrulayacağı bir NES'e (Nitelikli Elektronik Sertifika) ihtiyaç vardır.

E-İmza Başvurma

İnternet ve diğer dijital ortamlar içerisinde kimliğinizi doğrulama ve onaylama gibi işlemleri elektronik imzanızla çok hızlı bir şekilde gerçekleştirmek için öncelikle bir elektronik imza sahibi olmanız gerekir. E-imza sahibi olabilmeniz için Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu tarafınca onaylanmış olan herhangi bir hizmet sağlayıcısı firmaya başvurmanız gerekmektedir. E-imza için size destek verebilecek firmaların tümünün listesine www.btk.gov.tr internet adresini ziyaret ederek edinebilirsiniz.

E-İmza Yenileme

E-İmza'nızı herhangi bir nedenden dolayı yenilemek istiyorsanız E-imza'nızı alırken başvurduğunuz firma ile tekrardan iletişime geçmeniz ve ardından sizden istenilenleri eksiksiz olarak sunarak kimliğinizi doğrulamanız gerekiyor. Bu işlemleri tamamladıktan sonra firmanın yapacağı yönlendirme sonucunda e-imza yenileme işlemini gerçekleştirebilirsiniz.
Kaynak: https://wmaraci.com/nedir/e-imza

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder