3 Mart 2016 Perşembe

Popup Nedir? Popup Kapatma ve Popup Blocker (Engelleyici)

Pop-up veya Popup bir web sitesine giriş yaptığınızda veya o site içerisinden bir linke tıkladığınızda sitenin size istediğinizin dışında açmış olduğu ekrana bir anda gelen küçük penceredir. Bu pencerenin içerisinde bir reklam kodu yer alabileceği gibi bilgilendirme veya anket gibi değişik ögeler de karşınıza çıkabilir. Web dünyasındaki Popup'ların büyük bir kısmı JavaScript adı verilen programlama diliyle yapılır ve farklı özelliklere sahip olabilmektedir.
Kullanıcıları rahatsız etmesiyle meşhur olan ve birçok kullanıcı tarafından en nefret edilen reklam türü olan Popup aynı zamanda da kazanç olarak geri dönüşü oranı en düşük olan reklam modellerinden biridir.
Popup'ların büyük kısmı internet sitelerinin içerisinde kullanılıyor fakat dikkatsiz bir kurulum sonrasında bilgisayarlarımızın içerisine de Adware olarak sızabilirler. Dikkatsiz bir kurulum ile birlikte sistemimize giriş yapabilecek olan Adware yazılımlar, belirli zaman aralıklarıyla internette olmasak ve internet tarayıcımız açık olmasa dahi karşımıza reklam içerikli popup pencereleri getirebilir.

Popup Kapatma

Popup'ların tamamı aynı kodlardan meydana getirilmediği için tamamının karakteristik özellikleri de aynı olmayabilir. Bazı popup pencereleri sadece bir fare tıklamasıyla kapanabilen pencerelerken bazıları kendiliğinden zamanlı olarak da kapatılabilir. Bir popup'ı kapatmanın en basit yoluysa tıpkı normal pencere kapatır gibi popup'ın açılmış olduğu sayfayı kapatmaktır.

Popup Blocker

Popup'lar konusunda başta Google Chrome olmak üzere birçok web tarayıcısı kullanıcıları bu ek diyalog pencerelerinden korumak için bazı koruma yöntemleri geliştirmiştir. Yine de bunu yeterli bulmuyorsanız Google Chrome ve birçok internet tarayıcısının içerisinde yer alan Popup Blocker isimli eklentiyi kurabilirsiniz.
Popup Blocker'ı web tarayıcısınıza kurmak için https://chrome.google.com/webstore/detail/popup-blocker-pro/kiodaajmphnkcajieajajinghpejdjai adresini ziyaret edin ve açılan sayfa içerisinden mavi “Chrome'a Ekle” butonuna tıklayın. Birkaç saniye içerisinde kurulum işlemi tamamlanacak ve Popup Blocker bilgisayarınızda aktif olacaktır. Bu eklenti sayesinde artık Popup pencerelerinin tamamından kurtulabilirsiniz.
Kaynak: https://wmaraci.com/nedir/popup

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder