27 Mart 2016 Pazar

YahooBot Nedir? YahooBot Test ve YahooBot User Agent

YahooBot veya resmi adıyla Yahoo Slurp, Yahoo tarafından geliştirilmiş olan bir tarama yazılımı ve robotudur. Yahoo Slurp, internet üzerinde yer alan web sayfalarını tarar ve bu sayfalar hakkında elde etmiş olduğu bilgileri Yahoo'un arama motoru haznesine geçirir. Böylece Yahoo kullanıcılara arama sonuçlarında çok daha etkili ve istenen sonuçları sunar.

YahooBot Test

Eğer kullandığınız sayaç yazılımının içerisinde “Slurp” User-Agent'ını görüyorsanız o halde Yahoo'nun arama motoru botu tarafından taranıyorsunuz demektir. Tabii dilerseniz robots.txt dosyasına ekleyeceğiniz ekstra komutlarla Yahoo'nun arama botunun web sayfanızın hangi sayfalarını taramayacağını kendiniz de belirleyebilirsiniz. Ayrıca Yahoo'nun Webmaster alanından da tarama işlemi gerçekleştirebileceğinizi unutmayın.

YahooBot User-Agent

YahooBot olarak da tanımladığımız, Yahoo'nun arama motoru botunun User-Agent'ini web sitenizin analizlerine baktığınızda “Slurp” olarak göreceksinizdir. Daha detaylı bir raporlama halindeyse Slurp'u aşağıdaki User-Agent verisinden tanıyabilmeniz mümkün olacaktır.
Mozilla/5.0 (compatible; Yahoo! Slurp; http://help.yahoo.com/help/us/ysearch/slurp)

Kaynak: https://wmaraci.com/nedir/yahoobot

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder