3 Mart 2016 Perşembe

Localhost Nedir? Localhost Kurulumu ve Localhost Nasıl Girilir?

Localhost, bilgisayarlara kurulan ekstra yazılımlar sayesinde o bilgisayarı tıpkı bir sunucu gibi kullamanız işlemine verilen isimdir. Özellikle web yazılımcıları ve web yazılım geliştirmesiyle uğraşan kişiler çalışmalarını gerçek bir sunucu yerine kendi bilgisayarlarında test etmek için localhost'ları kullanırlar. Burada gerçekleştirdiğiniz çalışmalara başka birine paylaşım vermediğiniz sürece görülmesi ve erişilmesi imkansızdır. Bu da güvenli bir ortam içerisinde web yazılımları geliştirebilmeniz manasına geliyor.

Localhost Kurulumu

Windows işletim sistemi içerisinde sıklıkla kullanıcıların kullandığı localhost yazılımı EasyPHP yazılımıdır. Bu yazılım sayesinde PHP ve MySQL ile geliştirme işlemlerinizi sorunsuz şekilde yapabilirsiniz. Kurulumu kolaydır ve sadece birkaç dakika içerisinde Localhost'unuzu hazır hale getirebilirsiniz.
EasyPHP ücretsiz localhost yazılımını http://www.easyphp.org/ internet adresinden Hosting Server olarak indirebiliriz. 
EasyPHP'yi indirdikten sonra kurulum yöneticisini açın.  Hoş geldiniz ekranını geçmek için Next tuşuna basın, daha sonraki ekranda kurulum sözleşmesini kabul edin ve Next tuşuna basarak bir sonraki adıma geçin. Sonraki adımda size EasyPHP'nin hangi klasörde yer alacağı sorulacaktır. Bu seçeceğiniz dizin daha sonradan hosting olarak kullanacağınız dizin olacak. Bunu da seçtikten sonra birkaç dakika kadar sürecek olan kurulum işleminin gerçekleşmesini sağlayın. EasyPHP'nin kurulumu tamamen sonlandığında artık localhost'umuz tamamen kullanıma hazır hale gelmiş demektir. Şimdi EasyPHP simgesine tıklayarak Localhost'umuzu aktif hale getirebiliriz.

Localhosta Nasıl Girilir?

Localhost'a giriş yapmak için herhangi bir web tarayıcısını açtıktan sonra http://localhost yazmanız yeterli olacaktır. Eğer bu sorgu sonucunda sayfa görüntülenemezse, http://127.0.0.1/ adresini de deneyebilirsiniz. Dilerseniz EasyPHP'yi aktif hale getirdikten sonra da sağ köşede yer alan simgesine sağ tıklayarak kolayca EasyPHP localhostuna ulaşabilirsiniz.
Kaynak: https://wmaraci.com/nedir/localhost

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder