8 Mart 2016 Salı

Homepage Nedir?

Homepage Türkçe tanımıyla Ana sayfa anlamına gelmektedir. Ana sayfa terimi ise web kullanıcıları ve geliştiricileri için olmak üzere iki farklı bakış açısı üzerinden incelenmelidir.

Kullanıcı için ana sayfa; Kullanıcı için ana sayfa bir internet tarayıcısını başlattıktan sonra karşısına gelen ilk başlangıç sayfasıdır. Bu sayfa web tarayıcısının kurulumundan sonra otomatik olarak üreticiye bağlı kalarak belirlenir. Daha sonradan kullanıcı isterse bu ana sayfayı değiştirebilmektedir. Örneğin; Google Chrome'u açtığınızda karşınıza ilk başlangıç sayfası olarak google.com internet adresi gelmektedir. Bu kullanıcının hem ana sayfası hem de giriş sayfasıdır. Fakat kullanıcı isterse tarayıcının ayarlarına giriş yaparak başlangıç sayfasını değiştirebilme şansına sahiptir.
Geliştirici için ana sayfa; Bir web geliştiricisi için ana sayfa, bir kullanıcının web sitesine giriş yaptığında ilk olarak ulaştırılacağı sayfadır. Ana sayfa genellikle “index” veya “home” gibi dosya isimlerine sahip olmaktadır.
Kaynak: https://wmaraci.com/nedir/homepage

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder