23 Mart 2016 Çarşamba

Inbound Nedir?

Inbound, Bir çağrı merkezinin “çağrı almak” üzerine kurulmuş olan sistemini açıklamak için kullanılan bir terimdir. Inbound Call Center'larda, Call Center bir telefon numarasına sahiptir ve müşteriler bu telefon numarası arayarak satın alma, destek alma ve bilgi alma gibi faaliyetlerde bulunurlar. Inbound'un tam tersi dışa dönük aramalar gerçekleştiren şeklineyse outbound adı verilmektedir.

Inbound'da tek dezavantaj, arayan kişiye karşı hazırlıklı olma ihtimalinizin daha az olmasıdır. Görüşmenin ilk aşamasında kişiye dair verilerin toplanması ve ardından çözümlerin üretilmesi gerekir. Gelişmiş olarak hizmet sunan birçok markanın hem inbound hem de outbound şeklinde hizmet vermekte olan çağrı merkezleri bulunmaktadır.
Bir örnekle de pekiştirmek gerekirse web hosting hizmeti için bir firmanın destek hattını aradığınızda bir inbound çağrı merkezine ulaşmış olursunuz. Tam aksine bir Hosting firması sizi satış için veya kampanyadan haberdar etmek için aradığındaysa çağrı merkezi Outbound durumunda olmuş olur.
Kaynak: https://wmaraci.com/nedir/inbound

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder