12 Mart 2016 Cumartesi

Newsletter Nedir?

Newsletter (Bülten), genellikle web dünyası içerisinde yayın yapan blogların ve diğer internet sitelerinin günlük olarak takipçilerine göndermiş oldukları mail bültenleridir. Her web sitesinin amacı içeriklerini daha çok kullanıcıya ulaştırmaktır. İçeriklerin daha çok kullanıcıya sunulabilmesi içinse takip edilme yollarının genişletilmesi ve kullanıcılara geniş imkanların sağlanması gereklidir. Newsletter'ın da web siteleri içerisindeki fonksiyonu tam olarak budur.

Newsletter'a tüm takipçiler e-posta adreslerini kullanarak kayıt olurlar. Sistemde belirlenen saat aralığı içerisinde de günlük yeni bir bülten bu e-posta listesinde olan kişilere gönderilir. Böylece kullanıcılar o web sitesinin gün içerisinde yaptığı tüm yayınları görebilir ve özetlere göz attıktan sonra dikkatini çeken haberleri okumak için posta üzerinde yer alan bir link yardımıyla web sitesine yönelebilir.
Newsletter sayesinde hem kullanıcılar vakitlerinin çok daha azını harcayarak ilgi çekici içeriğe ulaşırlar hem de yayıncılar çok daha fazla kullanıcıya içeriklerini ulaştırma şansına sahip olurlar.
Kaynak: https://wmaraci.com/nedir/newsletter

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder