13 Mart 2016 Pazar

ODP Nedir? ODP Uzantısı ve ODP Dosyası Açma

ODP (Open Document Format) OpenOffice isimli yazılımın kullanmakta olduğu sunum içerikli bir dosyası uzantısıdır. OpenOffice ise ücretsiz ve açık kaynak kodlu olarak sunulan, kendi kullanıcıları tarafından geliştirilen ve Linux tabanlı işletim sistemleri içerisinde sıklıkla kullanılan bir ofis yazılımıdır.

ODP Uzantısı

OpenOffice'in sunum dosyaları için kullanılmakta olan uzantısıdır. Ayrıca bu uzantının yanı sıra OpenOffice; ODT, ODC, ODS, ODG ve ODF gibi uzantılara sahiptir. Her biri içerisinde farklı içeriklere yer veren uzantılardan OpenOffice'in ODP uzantısı, MS Office'deki yer alan Power Point'in .ptt dosya uzantısına eştir.

ODP Dosyası Açma

ODP dosyasını açmak için tercih edebileceğiniz iki farklı yöntem bulunuyor;
1-OpenOffice Kullanın
OpenOffice yalnızca Linux değil ayrıca Windows işletim sistemi içerisinde de kullanılabilen bir yazılımdır. Dilersenizhttp://www.openoffice.org/product/windows.html linkinden OpenOffice'in sistem gereksinimlerine ve windows sürümü uyumuna baktıktan sonra OpenOffice'i indirebilir, OpenOffice yardımıyla odp dosya uzantısını görüntüleyebilirsiniz.
2-MS Office PowerPoint'i Kullanın
MS Office PowerPoint'i kullanarak da ODP dosya uzantısını açabilirsiniz. PowerPoint'i açtıktan hemen sonra sol köşede yukarıda yer alan Windows simgesine tıklayın. Ardından Aç seçeneğine basın ve dosya türleri penceresinden ODP dosya uzantısını seçin. Ardından istediğiniz dosyayı seçerek açabilirsiniz.
ODP dosya uzantısı MS Office'in kendi uzantısı olmadığı için bazı belgeleri istediğiniz şekilde ve tam olarak görüntüleme konusunda sıkıntı yaşayabilirsiniz. Bu nedenle birinci yöntemi tercih etmenizi tavsiye ederiz.
Kaynak: https://wmaraci.com/nedir/odp

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder