Bandwidth Türkçe olarak “Bant Genişliği” şeklinde tanımladığımız bir internet terimidir. Bir web sitesine daima insanlar ve insanlar tarafından meydana getirilen botlar (arama motoru botları veya reklam botları) giriş ve çıkış yaparlar. Bu yapılan girişler ve çıkışların sonucunda web sitesinin barındığı sunucu üzerinde bir trafik olgusu meydana gelir.
Bir kullanıcı siteye giriş yaparken sunucuya görüntüleme isteği gönderirken bir diğeri ise çıkış yaparak sunucunun boşalmasını sağlayabilir. Her bot veya gerçek kullanıcı web sitesine giriş yaptığında yapmış olduğu görüntülemelerle birlikte o sunucudan belli oranda bir bant hacmi yani bant genişliğinden harcar. Web hizmet sağlayıcıları ise bu trafiği sunucu üzerinde yer alan diğer kullanıcıların etkilenmemesi için limitlendirmeye ihtiyaç duyarlar. Buna da bandwith limiti yanibant genişliği limiti denir.
Bandwidth Limit Exceed Hatası ve Çözümü
Eğer kullanımınız için size verilmiş olan bant genişliği hacminden daha yüksek bir trafik alırsanız, kısa süre içerisinde kullanıcılar yapmış oldukları görüntülemelerle birlikte sitenizin bant genişliği limitini tamamen bitireceklerdir. Bant genişliği limitiniz bittiğindeyse sistem otomatik olarak sizin web sitenizi askıya alacak ve daha fazla giriş yapılarak bant kullanımının daha üst sınırlara ulaşmasına engel olacaktır. Bandwidth Limit Exceed hatasının birkaç farklı nedeni olabilir;
- Web siteniz aşırı yoğun bir trafik alırsanız
- Botlar tarafından sitenizin bandı tüketilecek kadar çok giriş yapılır
- Sitenizi devre dışı bırakmak için bant genişliğini tüketmeye yönelik Ddos veya Botnet saldırıları gerçekleştirilebilir.
Bandwidth Limit Exceed hatasıyla karşılaştığınızda ilk yapacağınız şey hizmet sağlayıcı firmanızla görüşmek olacaktır. Firmanız şayet inisiyatif kullanma hakkına sahipse size ay sonunu çıkartabilecek kadar bant genişliği takviyesi yapabilir. İnisiyatif kullanılmaması durumundaysa müşterilerin bant genişliğini karşılayacak daha üst bir barındırma paketine geçiş yapmaları istenir. Bant genişliği için yönetici tarafından daha fazla limit eklendiğinde bu hata da tamamen ortadan kalkacaktır.
Kaynak: https://wmaraci.com/nedir/bandwidth
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder