Çok basit bir tabirler Twitter’ı sosyal ağ ve mikroblog sitesi olarak tanımlayabiliriz. Tweet atmak tabiriyle internet dünyasında kendine ciddi manada yer edinen Twitter’ın aynı zamanda bir iletişim aracı olduğunu da ifade etmekte yarar var. Tweet kelimesi Türkçeye çevrildiğinde “Cıvıldamak” ifadesine karşılık geliyor. Twitter’da 140 karakter ile metin mesajları yayınlama imkanı sunulurken bu durum videolar ve görsellerle de desteklenebiliyor. Eğer hesap gizli değilse atılan tweetler herkese açık biçimde kullanıcının profilinde yer alıyor. Kullanıcı aynı zamanda sadece kendisini takip etmesine izin verdiklerinin tweetlerini görmesini de sağlayabiliyor. Twitter, bilgisayarların yanı sıra akıllı telefonlar ve tabletler gibi teknolojik cihazlarda da kullanılıyor. Hatta son yıllarda taşınabilir cihazlarda kullanım oranının arttığı belirtiliyor. Dünyada olduğu gibi ülkemizde de en etkili sosyal medya platformları arasında yer alan Twitter, takvimler 2006’yı gösterirken Jack Dorsey tarafından sunulmuştur. Kurulmasının ardından geçen tam 5 yıl sonra 25 Nisan 2011’de Türkçeleştirilmiş ve kullanıcılarına Türkçe arayüzü ile hizmet vermeye başlamıştır. Bir çok kullanıcının bildiğinin aksine bir profili değeri takip eden sayısı ile değil gönderdiği tweetlere karşılık olarak retweet ve favori miktarı ile ölçülmektedir.
Twitter Açma
- İlk olarak Twitter.com’a giriyoruz.
- Sağ kısımda “Twitter’da yeni misin? Kaydol” diye bir seçenek çıkacak. O kısma adınızı – soyadınızı, aktif olarak kullanmakta olduğunuz bir mail adresini ve kullanmak istediğiniz şifreyi yazın.
- Ardından altında bulunan “Twitter’a kaydol” seçeneğine tıklayın.
- Açılan yeni sayfada daha önce girmiş olduğunuz bilgiler dışında kullanmak istediğiniz kullanıcı adını yazın ve ardından kaydol seçeneğine tıklayın.
- Son olarak vermiş olduğunuz mail adresine onay maili gelecek. O mailde yer alan aktivasyon bağlantısına tıklayarak hesabınızı açmış olacaksınız.
Twitter Kapatma
- Öncelikle kapatmak istediğiniz Twitter hesabına giriş sağlayın.
- Ekranın sağ üst kısmında bulunan profil fotoğrafınıza tıkladığınızda aşağıya doğru açılan sekmeden ayarlar kısmına girin.
- Açılan sayfanın en altında bulunan “Hesabımı devre dışı bırak” seçeneğine tıklayın.
- Bu işlemi yaptıktan sonra hesabınız kapanır ama Twitter size 30 günlük bir cayma süresi verir. Yani hesap kapatma işlemini yaptıktan sonra eğer 30 gün boyunca hesabınıza girmezseniz hesabınız kalıcı olarak silinir ancak eğer 30 gün içerisinde hesabınıza giriş sağlarsanız bütün bu işlemleri yeniden yapıp yeniden 30 günlük bir bekleme süreci içerisine girersiniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder