10 Şubat 2016 Çarşamba

Proxy Nedir? Proxy Değiştirme ve Proxy Programı

Proxy, vekil sunucu konumunda veya yetkili sunucu konumunda olarak internete erişim esnasında farkında olmadan bağlantımızın kullanmış olduğu bir ara sunucudur. Bu ara sunucu internet kullanıcılarına; daha çok hız, fazladan kontrol,güvenlik, hız ve erişim kontrolü gibi avantajlar sunar.

Proxy Değiştirme

Proxy değiştirme işlemini gerçekleştirmek için artık kullanılan birçok farklı yöntem var. Bunlardan en bilinen ve temeli internet tarayıcımız aracılığıyla Ayarlar menüsü içerisinden proxy'leri elimizle belirlememiz veya ZenMate benzeri bir proxy değiştirme eklentisi sayesinde otomatik olarak Proxy değiştirmemizdir. Tabii, bu yapacağımız değişimler yalnızca web tarayıcısı bazlı olduğu için bilgisayarımızdaki diğer programlar hala standart proxy sunucularını kullanmaya devam edecektir. Tümünü değiştirmek için ise Proxy değiştirme programı kullanmamız gerekiyor.

Proxy Programı

Proxy programları sayesinde tüm bilgisayarınız içerisinde etkili olabilecek bir değişim işlemi gerçekleştirebilirsiniz. Bunu yapabilmeniz için öncelikle çalışan bir proxy programı edinmelisiniz. Hem lisanslı hem de ücretsiz olarak çalışan birçok Proxy programı mevcuttur. Bu programlardan faydalanarak Proxy değiştirme işlemini kolaylıkla gerçekleştirebilirsiniz.
Kaynak: https://wmaraci.com/nedir/proxy

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder