5 Şubat 2016 Cuma

MP4 Nedir? MP4 Dönüştürücü ve MP4 Oynatıcı

MP4, “MPEG-4 part 14” açılımının kısaltılmış hali olarak kullanılan evrensel olarak standart haline gelmiş bir dosya uzantısıdır. MP4 dosya uzantısı çoklu ortam çeşitlerinin saklanması için kullanılır.  MP4'ü günümüzün popüler sıkıştırılmış müzik dosyası uzantısı olan MP3'ün bir üst sürümü olarak da kabul edilebilir. MP4'ün MP3 ile arasındaki temel fark daha kaliteli ses dosyalarını içerisinde barındırabilmesi ve ses dosyalarının yanı sıra video hatta alt yazı dosyalarını da içerisinde barındırabilmesidir.

MP4 Dönüştürücü

Kullanabileceğiniz online convertör yada farklı uzantı çeviri programları sayesinde MP3 veya WAV gibi uzantılara dönüştürebileceğiniz gibi aynı zamanda MP4 içerisinde yer alan sadece ses veya sadece videoyu da dönüştürücü programları sayesinde ayırıp, farklı bir formata dönüştürebilirsiniz.

MP4 Oynatıcı

Birçok MP3 oynatıcısı, MP4 türünü desteklemeyebilir veya bu türü desteklemek için özel paketlere ihtiyaç duyabilir. MP4 dosyalarını oynatmak için Free MP4 Player gibi tamamen ücretsiz olarak sunulan yazılımları kullanabilirsiniz.
Kaynak: https://wmaraci.com/nedir/mp4

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder