13 Şubat 2016 Cumartesi

Combofix Nedir? Combofix İndir ve Combofix Kullanımı

Combofix, bilgisayarınızın içerisinde yer alan zararlı (malware) yazılımların aramasını ve bu zararlı yazılımların raporlanması işlemini gerçekleştirir. Şuan için yalnızca Windows işletim sisteminde yer alan ve sUBs firması tarafından hazırlanan Combofix aynı zamanda bilgisayarınız içerisinde yer edinmiş olan zararlı yazılımları otomatik olarak kaldırabilmek için de en iyi alternatiflerden biridir.

Combofix İndir

Combofix'i bilgisayarınıza indirmek için http://www.combofix.org/ internet adresini ziyaret edebilir, indirme menüsü içerisinden bilgisayarınızın tam olarak işletim sistemi sürümüne uygun olan versiyonunu indirerek Combofix'i kullanma aşamasına geçiş yapabilirsiniz.

Combofix Kullanımı

Combofix'i hemen yukarıdaki adımı takip ederek indirme işlemini gerçekleştirdikten sonra kurulumunu yapmanız gerekiyor. Combofix'i açtığınızda karşınıza gelen sözleşme ekranı içerisinden “Agree” seçeneğine tıklayarak Combofix'in kullanım şartlarını onaylayın. Bu aşamadan sonra karşınıza mavi bir ekran gelecektir.
Bu ekran içerisinde Combofix bilgisayarınızın düzenleme işlemi sırasında herhangi bir zarara uğramaması veya uğradığında geri kurtarılabilmesi için bir sistem geri yükleme noktası oluşturmaya başlayacaktır.
Combofix daha sonraki aşamada sisteminize dair kayıt defteri gibi önemli araçların birer yedek dosyasını alma işlemini başlatacaktır. Daha sonraki gelen pencerelere “Yes” yanıtına tıklayarak devam edebilirsiniz.
2. seferden sonra Combofix çalışmaya başlayacak ve bu sırada bilgisayarınızın internet bağlantısını kesecektir. Combofix çalışma süreci içerisinde bilgisayarınızdan hiçbir işlem gerçekleştirmemeniz ve sürecin tamamen tamamlanmasını beklemeniz gerekiyor.
İşlem tamamlandıktan sonra Windows'un kurulu olduğu sürücüye rapor dosyasının yerleştirildiğine dair bir ibare ekranda belirecektir. Combofix çalışma süreci içerisinde bilgisayarınızın saatini değiştirebilir ve buna benzer değişiklikler meydana getirebilir. Merak etmeyin, işlem sonlandığında bunların hepsi tekrardan eski halini alacaktır.
Şimdi tarama işlemi bittikten sonra bu rapor dosyasını bilgisayar konusunda uzman kişilere sunarak bilgisayarınızdaki sorunun ne olduğunu anlayabilirsiniz. Ayrıca sorunun tekrar yaşanıp yaşanmadığını kendiniz de kontrol edip Combofix'in zararlı yazılımları kaldırıp kaldırmadığından emin olabilirsiniz.
Kaynak: https://wmaraci.com/nedir/combofix

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder