28 Şubat 2016 Pazar

Flickr Nedir? Flickr Nasıl Kullanılır?

Flickr, birçok internet kullanıcısının ücretsiz olarak fotoğraflarını ve videolarını barındırabileceği bir web servisidir. İlk defaLudicorp tarafından 2004 yılında meydana getirilen Flickr projesi daha sonradan Yahoo şirketi tarafından satın alınmış ve bugün hala Yahoo markası altında gelişimini sürdürmektedir. Şirketin açıklamış olduğu 2013 yılı raporlarına göre Flickr 87 milyon üyeye sahip ve her gün 3.5 milyondan fazla internet kullanıcısına servisinin kapılarını açıyor.
Flickr'ın ayrıca mobil sürümlerde de kullanılabilir iOS, Android ve Windows Phone uygulamaları yer alıyor. Uygulaması olmayan cihazların da kolayca Flickr'a giriş yapabilmesi için responsive uyumlu web sitesi bulunmaktadır.

Flickr Nasıl Kullanılır?

Flickr'ı kullanmak için ilk adımda üyelik işlemimizi gerçekleştirmemiz gerekiyor. Flickr'ın web sitesi veya mobil uygulamaları içerisinden “kayıt ol” seçeneğinin yardımıyla kayıt adımına geçiş yapabiliyorsunuz. Eğer daha önceden bulunan bir Yahoo hesabınız varsa Flickr'a doğrudan bu hesabınızı kullanarak da giriş yapabiliyorsunuz.
Flickr'a giriş yaptıktan hemen sonra artık arkadaşlarınız bağ kurabilir, onların paylaştıkları herkese açık gönderili görebilir ve dahası kendi video ve resim dosyalarınızı depolamaya başlayabilirsiniz. Flickr'ın gelişmiş etiketleme sistemi sayesinde fotoğraflarınızı kategorize edebilir ve tüm fotoğrafla video albümlerinizi organize hale getirebilirsiniz.
Kaynak: https://wmaraci.com/nedir/flickr

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder