9 Şubat 2016 Salı

Spin Nedir? Spin Makale

Spin, Türkçe olarak dönme ve çevirme gibi anlamlara sahip olan bir sözcüktür. Spin genellikle bir şeyin evrilip çevrilmesi olarak da tanımlanabilmektedir.

Spin Makale

Arama motorlarının nezdinden bakıldığında özgün içerik oldukça önemlidir. Bir içeriğin özgün olabilmesi için ise kelimelerin ve cümle yapılarının internette daha önceden yayımlanan sayfalardan daha farklı olması gerekmektedir. Yani bir içeriği alıp, bu içerik içerisindeki kelimelerin yerlerini tümüyle değiştirecek olursanız bu ortaya çıkan içerik her ne kadar anlamsız dahi olsa Google ve diğer popüler arama motorlarının gözünde özgün bir içerik olarak kabul edilir.
Spin makaleler genellikle çok fazla içerik girişi yaparak kısa sürede yükselmek isteyen fakat editör masraflarının düşürülmesi ve zamanın daha verimli kullanılması istenilen alanlarda faydalanılan yöntemlerden biridir.

Aynı şekilde bir içerik üzerindeki kelimeleri eş anlamlılarıyla değiştirdiğimizde de makale yine arama motorları tarafından farklı bir yapıya sahip olduğu için özgün olarak algılanabilmektedir. Günümüzde özellikle başta haber siteleri olmak üzere birçok web sitesi bu yöntemi kullanarak kısa süre içerisinde çok fazla sayıda içerik üretebilmektedir.
Kaynak: https://wmaraci.com/nedir/spin

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder