25 Şubat 2016 Perşembe

Delicious Nedir? Delicious Anlamı ve Delicious Kullanımı

Delicious, internet üzerinde beğendiğiniz web sitelerini profilinize kaydederek unutmanızın önüne geçen ve daha sonradan kaydettiğiniz bu internet sitelerine ulaşmanıza yardımcı olan bir yer imi yöneticisi ve sosyal imleme sitesidir. Tamamen ücretsiz olarak kullanıcılarına hizmet veren servis 2003 yılında kurulmuş ve daha sonradan Yahoo bünyesine katılmıştır. Delicious bugün tüm dünyada yaygın olarak kullanılan en kapsamlı yer imi yöneticilerinden biridir.

Delicious Anlamı

Delicious İngilizce bir kelimedir ve lezzetli, hoş, enfes anlamına gelmektedir. Delicious'ın bu ismi seçmesinin ardındaki nedenlerden biri de lezzetli olan şeyleri tekrar tatmak istememiz ve kolayca akılda kalan bir servis ismi olmasıdır.

Delicious Kullanımı

Delicious birçok farklı alanda ve birçok amaca hizmet etmesi için kullanılabilir. Bu başlık altında Delicious'un öne çıkan kullanım şekillerinden bahsedeceğiz;
1) Kaynaklarınızı Organize Edin
Delicious'ın bu kadar popüler bir servis olmasının arkasında yatan en önemli nedenlerin başında bizlere sunmuş olduğu organize ve düzenleme kolaylığı yer almaktadır. İnternet üzerinden faydalanacağınız her içeriği karşınıza ilk denk geldiğinde okumanız mümkün olmayabilir. Oysa Delicious'ı kullanarak kolayca tüm blog yazılarını, internet sayfalarını hesabınız üzerinde barındırabilir ve daha sonradan bunlara geri dönüş yapabilirsiniz.
2) Plan Yapın
Delicious sayesinde karşınıza çıkan önemli kaynakları daha sonradan ihtiyacınız olacağı bir zaman dilimi içerisinde kullanabilirsiniz. Örneğin bir nasıl yapılır yazısı çok fazla ilginizi çekiyor fakat bu yazı size şuanda değil, aylar sonra lazım olacak. O halde o sayfayı Delicious ile etiketleyerek daha sonradan bu web sayfasına kolaylıkla ulaşabilirsiniz.
3) Link İnşanıza Yardımcı Olun
Web sitelerinin Google gibi popüler arama motorları sonuçlarında daha iyi yerlerde yer alabilmesi için iyi bir SEOstratejisinin uygulanmasına ihtiyaç vardır. İyi bir SEO stratejisi ise kesinlikle link inşası olmadan düşünülemez. Delicious'ın içerisine alınan linkleri takip eden sayısız robot bot var, bu da demek oluyor ki link inşası için Delicious iyi bir adım olabilir.
4) Popüler Şeyleri Keşfedin
Delicious sayesinde trend sekmesi altında birçok farklı popüler konu hakkında bilgi sahibi olabilirsiniz. Delicious'ın en güzel yanlarından biri de evrensel olması ve tüm dilden kullanıcılara İngilizce diliyle hitap ediyor olmasıdır. Yani tüm dünyada olup bitenlerden haberdar olmak Delicious sayesinde çok kolaydır.
Kaynak: https://wmaraci.com/nedir/delicious

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder