5 Şubat 2016 Cuma

JDK Nedir JDK Kurulumu ve JDK İndir

JDK yani Java Developer Kit java programlama dilinde herhangi bir uygulama meydana getirirken kullanmanız gereken araçlar topluluğudur. Java dilinde uygulama geliştirebilmeniz için JDK ve benzeri geliştirme araçlarına ihtiyacınız vardır. Bu araçları edindikten sonra ister deneyimli olun isterseniz de yeni başlayan hemen kendi Java uygulamanızı kodlamaya başlayabilirsiniz.

JDK Kurulumu

JDK'nın kurulum işlemi oldukça basittir. İhtiyacınız olan tek şey JDK'yı doğru şekilde indirmek ve ardından kurulum yardımcısını başlatmaktır. Kurulum yardımcısı içerisinde yer alan basit talimatları tamamladıktan sonra çok kısa bir süre içerisinde JDK'nın kurulumunu tamamlayabilir ve java programlamaya başlayabilirsiniz. JDK'yı ana bir dizine kurmanız daha sonrasında Path sorunu yaşamamanıza ve kolaylıkla JDK'yı kullanmanıza yardımcı olacaktır.

JDK İndir

JDK'yı indirirken göz önünde bulundurmanız gereken bazı ufak noktalar var. Bunlardan ilki işlemcinizin bit oranı ve işletim sisteminizdir. Bunları tam olarak öğrendikten hemen sonra http://www.oracle.com/ internet adresini ziyaret ederek Java geliştirmenize yardımcı olan kiti size en uyun olan sürümüyle birlikte indirmeye başlayabilirsiniz.
Kaynak: https://wmaraci.com/nedir/jdk

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder