7 Şubat 2016 Pazar

7-Zip Nedir? 7-Zip Programı Nasıl Kullanılır?

7-Zip, ücretsiz olarak yayınlanan açık kaynak kodlu bir sıkıştırma aracıdır. Piyasadaki birçok rakibine göre 7-Zip programının daha fazla tercih ediliyor olmasının temel nedeniyse kullanıcılara ücretsiz olarak geliyor olması ve içerisinde birçok farklı dosya uzantısını destekliyor olmasıdır.

7-Zip Programı Nasıl Kullanılır?

7-Zip programını kendi resmi web sitesi olan http://www.7-zip.org/download.html internet adresi içerisinden Windows,Mac OS ve birçok popüler Linux dağıtımı için indirip hemen kurarak kullanmaya başlamanın ilk adımını atabilirsiniz. 7-Zip programı rakiplerinin aksine size RAR, ZIP, TAR, GZ, LZH, LZA, ARJ ve ISO dosya uzantıları başta olmak üzere daha birçok farklı ve popüler uzantıyı açma konusunda destek sunuyor.
7-Zip'in yükleme aracını indirdikten sonra basit adımlarla kurulum işlemini gerçekleştirip, 7-Zip'i hemen kullanabilirsiniz. 7-Zip sayesinde birçok dosyayı istediğiniz popüler formatlarda sıkıştırabileceğiniz gibi desteklediği geniş format yelpazesinde bulunan dosyaları da kolaylıkla ayıklayarak kullanıma hazır hale getirebilirsiniz.
Kaynak: https://wmaraci.com/nedir/7zip

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder