11 Şubat 2016 Perşembe

MP5 Nedir? MP5 Dönüştürücü ve MP5 Oynatıcı

Popüler olarak bilinen ve kullanılan uzantılar olan MP3 ve MP4 gibi uzantıların aksine MP5 tam olarak bir ses veya görüntü dosyasını açıklayan dosya uzantısı değildir. Daha çok MP5 isminin kullanımı bazı doğulu firmaların meydana getirmiş olduğu giriş seviyesindeki küçük ekranlı cihazlar için kullanılan bir model tabiridir.  İçerisinde hem MP3 dosyalarını hem de MP4 dosyalarını çalıştırabilen video ve müzik oynatmanın yanı sıra farklı fonksiyonlara da sahip olan oynatıcılarMP5 Player olarak adlandırılmaktadır.

MP5 Dönüştürücü

MP5'ler içerisinde herhangi istediğiniz bir video veya müzik dosyasını oynatabilmeniz mümkündür. Yine de üretilen bazı MP5 oynatıcıları sadece belli formatlar üzerinden de çalışma farklılığı gösterebilmektedir. Sahip olduğunuz cihazın kullanma kılavuzuna erişerek MP5 Player'ınızın hangi uzantılarda oynatma işlemi gerçekleştirdiğini öğrenebilir, bilgisayar yardımıyla hem programlar hem de online çeviri araçlarıyla istediğiniz dosyaları istediğiniz uzantılara dönüştürebilirsiniz.

MP5 Oynatıcı

MP5 Oynatıcıysa MP5'in asıl çıkış noktasıdır. Sony gibi bazı popüler firmaların MP5 Player'ları bulunurken çoğunlukla MP5 Player'ların uzak doğu tabanlı üretimler olarak karşımıza çıktığını görebilmek mümkündür.
Kaynak: https://wmaraci.com/nedir/mp5

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder