11 Şubat 2016 Perşembe

CAT-6 Nedir? CAT-6 Kablo Özellikleri ve CAT-6 Kablo Renk Sıralaması

Category 6 veya Cat-6 olarak tanımlanan Türkçesiyle Kategori 6 olarak isimlendirilen kablolar gigabit hızında veri iletimini gerçekleştirebilen UTP kablo türüdür. Cat-6 kablolar yaygın olarak kullanılan Cat-5 kablolara göre hem daha yüksek veri aktarım hızına sahiptir hem de dış ortamda yer alan etkilerden daha az etkilenir.

CAT-6 Kablo Özellikleri

CAT-6 kablolar gigabit hızında veri taşıyabilen kablolardır ve dış ortamda yer alan sinyal bozucu etkilerden (parazit gibi.)  çok daha az etkilenirler. Cat-6 kablolar ayrıca kabloyu koruyan ekstradan bir folyo yüzeye sahiptir bu yüzey sayesinde dış ortam etkilenmesi daha düşük olduğu gibi dayanıklılık açısından da bir adım öndedir. Cat-6 kabloların yüksek bir performans sunabilmesi için aynı şekilde kullanılan diğer elemanların da CAT-6 ile tam uyumlu olması gerekmektedir.

CAT-6 Kablo Renk Sıralaması

CAT-6 türü kablolar genellikle veri aktarım hızının çok önemli olduğu yerlerde kullanılır ve profesyonel işletmelerin tercihidir. CAT-6 kablosunun kullanılması demek dolayısıyla bir performans ihtiyacının olduğunun da göstergesidir. Bu nedenle CAT-6 kablolarının hazırlanması uzman kişiler tarafından yapılmalı ve CAT-6 standartlarına tam olarak net bir uyum sağlamalıdır.
Kaynak: https://wmaraci.com/nedir/cat-6

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder