9 Nisan 2016 Cumartesi

Backorder Nedir? Backorder Firmaları ve Backorder Nasıl Yapılır?

Backorder, satın almak istediğiniz bir alan adını takip eden ve alan adının süresi sonlandığı anda alan adını sizin için kayıt eden servise verilen isimdir. Çok önemli bir proje geliştirdiğinizde yada projenizi geliştireceğiniz zaman ihtiyaç duyacağınız bir alan adı şuan için kullanımdaysa Backorder firmalarının yardımıyla o alan adını takibe alabilir ve alan adının kullanım süresi bittiği anda Backorder firmasının alan adını sizin adınıza satın almasına yardımcı olabilirsiniz.

Backorder Firmaları

Söz konusu olan Backorder işlemi için iyi bir firma seçimi son derece önemlidir. Bir firmada çok düşük ücretler ödemeniz Backorder işlemi için yeterliyken bir diğerinde neredeyse iki katı kadar daha fazla bedel ödeyebiliyorsunuz. Peki, Backorder firmalarının avantajları nelerdir? Bazı Backorder firmaları hedef domain için farklı bir servisten oluşturulmuş bir Backorder işlemi daha bulunuyorsa sizin kaydınızı almayabiliyor. Ya da bazı firmalarda Backorder'ı da tıpkı Domain mantığında olduğu gibi ilk gelen alabiliyor. İlk Backorder talebini oluşturan kişiden sonra diğer kişiler o firma için Backorder talebinde bulunamıyor.
Backorder alanında birçok farklı özel şirket yer alıyor. Kullanıcılar tarafından ise yoğun şekilde 3 farklı Backorder servisi tercih ediliyor. Bunlar; GoDaddyPool.Com ve SnapNames firmalarıdır.
GoDaddy; Ücretli ve ücretsiz olarak hesaplar üzerinden Backorder kaydı oluşturma şansı sunuyor. GoDaddy'de ilk gelen alır prensibiyle çalışıyor ve yalnızca tek bir kullanıcının Backorder oluşturma şansı oluşuyor. GoDaddy Backorder talebinizle birlikte sizden ödemeyi talep ediyor. Şayet Backorder başarılı olursa GoDaddy alan adınızı sizin için satın alıp, bunu bir mail ile size bildiriyor. Ardından belirlenen yıllık kayıt etme ücretini size tekrardan yansıtıyor. Şayet başarısız olurlarsa tekrardan mail ile bildirim geçiliyor. Başarısız olunması halinde müşterilerin iletişim departmanı yardımıyla paralarını geri talep etmeleri veya bakiyeyi kullanarak farklı bir alan adı için Backorder talebi oluşturmalarına imkan veriliyor. GoDaddy önce ödeme alıyor olmasına karşın, diğer Backorder servisi sağlayan firmalardan çok daha uygun bir rakam sunmaktadır.
Pool.Com: Pool.com çok daha fazla alan adı firmasıyla çalışıyor ve müşterilerine gerçekten artı katıyor. Ücretsiz olarak sunmuş olduğu hesap üzerinden Pool.com başarılı olması halinde sizinle irtibata geçip sizden alan adınız için 60 Amerikan Doları talep ediyor. Pool'un başarısız olması halindeyse herhangi bir sorun ortada kalmamış oluyor. İlk gelen olmak için Pool.com değerlendirilesi hizmetlerden biri. Üstelik piyasanın en iyilerinden biri olması ve şansınızı fazlasıyla arttırıyor olması da cabası.
SnapNames: SnapNames ise Pool ile kapışabilecek kaliteli Backorder hizmeti sunan firmalardan biri. Ödemelerini önce yakalama sonra ödeme şeklinde yapıyor. Yani, SnapNames aracılığıyla da istediğiniz domaine sahip olmaya başlamak için herhangi bir bedel ödemeniz gerekmiyor. Backorder işleminin başarılı olması halinde SnapNames sizden 69 Amerikan Doları ödeme talep ediyor.

Backorder Nasıl Yapılır?

Backorder işlemi başlatabilmek için öncelikle şuan kullanımda olan fakat kısa süre sonra düşecek olan domaininizi belirlemeniz gerekir. Ardından herhangi bir Backorder firmasıyla o domaini izlemeye almanız ve sonuç için beklemeniz gerekir. Daha iyi firmalarla Backorder işlemi gerçekleştirmek domaine sahip olma şansınızı yükseltebilecek en önemli etmenlerin başında yer alır. Domain tekrardan kayıt edilebilir olduğu anda Backorder firmaları hemen sizin için alan adını satın alacaktır. Backorder işlemi aslında manuel olarak takip şeklinde de gerçekleştirilebiliyor. Fakat Backorder'ın asıl olayı elbette registar firmalarının hızlı kayıt avantajıdır. Örneğin bir alan adının tam olarak hangi günde düşeceğini bilseniz dahi hangi saat ve hangi dakikada düşeceğini bilemezsiniz. İşte bu sırada eğer bir Backorder takibi gerçekleştiriliyorsa muhtemelen alan adını Backorder izlemesi yapan kişi satın alma şansına sahip olacaktır.
Backorder kişisel projeler için kullanılacağı gibi domain ticareti aşamasında da değerli alan adlarını ele geçirmek için kullanılıyor. Siz de “Keşke şu domain benim olsaydı!” diyorsanız hemen yukarıdaki firmalardan birini seçerek Backorder işlemini başlatabilirsiniz.
Kaynak: https://wmaraci.com/nedir/backorder

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder