8 Nisan 2016 Cuma

Ruby on Rails Nedir? Ruby on Rails Kurulumu ve Ruby on Rails Öğren

Ruby on Rails, Ruby diliyle meydana getirilmiş açık kaynak kodlu bir web uygulama geliştirme çatısıdır. İlk defa 2004 yılında David Heinermeier Hansson tarafından Basecamp uygulamasından çıkarılmış bir çatı olarak kullanıcılara sunulan Ruby on Rails için en son çıkarılmış kararlı sürüm 2.2'dir. Nasıl ki bir bilgisayara sıfır işletim sistemi kurduktan sonra işlemlerimizi gerçekleştirmek için birer birer bileşenleri yüklüyorsak web yazılım geliştirme aşamasında da kurulması gereken bileşenler bulunuyor. Ruby on Rails ise web yazılımı geliştirmek için ihtiyaç duyulan tüm bileşenleri içerisinde barındırıyor.

Ruby on Rails Kurulumu

Ruby on Rails'i Windows işletim sistemli bir bilgisayara kurmak için öncelikle istediğiniz sürümünü sitesinden indirmeniz gerekiyor. Windows veya diğer işletim sistemlerinde Ruby on Rails'i bilgisayarınıza indirmek için buraya tıklayabilirsiniz.
İstediğiniz herhangi bir sürümü indirdikten sonra karşınıza gelen pencereleri onaylayarak kurulum aşamasını sonlandırabilirsiniz. Ruby'nin kurulumu aşamasında size PATH olarak sorulacak olan yol Ruby on Rails'i kullanacağınız yoldur. Bu nedenle hangi dizin üzerinden Ruby on Rails'i çalıştırmak istiyorsanız PATH'i kendinize göre düzenleyin.

Ruby on Rails Öğren

Ruby on Rails temeli olan kişiler ve geliştiriciler için kolayca adapte olunabilecek bir çatı denebilir. Fakat eğer web programlama konusunda daha önceden edindiğiniz bir temeliniz yoksa Ruby için mutlaka destek almanız gerekecektir. Ruby'i öğrenme konusunda İngilizce dilinde hazırlanmış olan birçok farklı kaynak var. Bu internet sitesi Ruby konusunda size önerebileceklerimizden yalnızca biri. Bunların haricinde Ruby on Rails'i öğrenmek için Türkçe dilinde yazılmış farklı kaynaklar da mevcut. Örneğin, Timur Karaçay tarafından yazılan Ruby - Ruby on Rails Web Framework için kitabı sıfırdan Ruby on Rails kullanımı için ideal bir kaynaktır.

Kaynak: https://wmaraci.com/nedir/ruby-on-rails

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder