24 Nisan 2016 Pazar

Open Site Explorer Nedir?

Open Site Explorer veya OSE, SEO araçları konusunda önde gelen şirketlerden biri olan Moz'un internet kullanıcılarına ücretsiz olarak sunmuş olduğu basit bir link ve SEO durum analiz aracıdır. Doğru SEO çalışmalarına imza atabilmek için hem kendi sitenizin durumunun analizini yapmak hem de rakiplerinizin analizlerini değerlendirmek oldukça önemlidir. Bu analizleri oturup manuel yöntemlerle yapmaya kalktığınızdaysa hem istediğiniz metrik verilerini elde edemiyor, hem de bu veriler için bile saatlerinizi bilgisayar başında geçirmeniz gerekiyor. Open Site Explorer ve benzeri analiz araçları sayesindeyse kolayca sitelerin SEO karnesini hemen oluşturabiliyorsunuz.

Open Site Explorer'a giriş yaptıktan sonra (https://moz.com/researchtools/osekarşınıza gelen ana boşluk kısmına analizini gerçekleştirmek istediğiniz internet sitesinin adresini URL formatında yazıyor ve ardından “Search” butonuna basıyorsunuz. Birkaç saniyelik beklemenin sonucunda araç size ilk olarak bu sitenin Domain Authority ve Page Authority gibi puanlamalarını sunuyor. Alt kısmda ise bu web sitesine geliş yapan veya siteden giden linklerin kısa bir analiz raporu yer alıyor.  Bu kısımda yer alan filtre seçeneğini kullanarak yalnızca gelen linkleri veya yalnızca giden linkleri görebilmeniz mümkün.
Sol üst kısımdaysa link analizini daha detaylı şekilde yapabilmeniz için gerekli menüler yer alıyor. Kaliteli ve doğru çalışan bir araç olmasına karşın Open Site Explorer diğer rakiplerinin gerisinde kaldığı bilinen bir SEO aracı. Zira diğer link analiz araçları çok daha fazla linke ulaşırken Open Site Explorer 5'de 2'si kadarlık linkleri bulup analiz edebiliyor. Bu tarama eksikliği detaylı analizler gerçekleştirmek isteyen kullanıcılar için büyük bir sorun olarak kabul edilebilir. Yine de ücretsiz olarak sunulan bu sürümün PRO sürümünde daha yüksek bir verim elde edebileceğinizi de unutmamak gerekiyor.
Kaynak: https://wmaraci.com/nedir/open-site-explorer

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder