10 Nisan 2016 Pazar

Ukash Nedir? Ukash Bozdurma ve Ukash Satın Alma

Ukash, elektronik olarak ödemelerin gerçekleştirerek alışveriş yapılmasına olanak tanıyan online bir ön ödemeli kart sistemidir. Dünya çapında 420,000 kadar ticaret sitesinin kabul etmiş olduğu bu ön ödemeli kartın kullanılmasının en büyük nedeni kullanıcılarına vaat ettiği süper güçlü güvenlik özellikleridir. Bu güvenlik özellikleri kullanıcılar için büyük bir artıyken bazen ödeme alan yerler için bir dezavantaja dönüşebilmektedir.

Ukash Satın Alma

Ukash satın almanın iki farklı yöntemi vardır. Bunlardan ilki Ukash'in kendi web sitesi üzerinden kayıt olmak ve ardından İngiltere içerisindeki yerel mağazalardan birini ziyaret ederek Ukash kart satın almak. Elbette bu işlemi gerçekleştirebilmek için İngiltere'de yer almanız gerekiyor. Eğer İngiltere'den sizin için bu işlemleri gerçekleştirebilecek birisi yoksa ikinci yönteme geçiş yapabilirsiniz.
Ukash satın alma konusunda takip edilen ikinci ve en yaygın yöntem aracı web şirketlerini kullanmaktır. Ülkemizde yaygın bir kullanım alanına sahip olması nedeniyle Ukash kart bakiyesi satışı gerçekleştiren birçok özel web şirketi vardır. Bu şirketlere istediğiniz bakiye oranına göre belli oranlarda komisyon ödüyorsunuz. Şirketler de size 19 haneli dijital Ukash kart kodunu aktararak Ukash kartınızı kullanılmaya hazır hale getiriyor.  Tek seferlik gerçekleştireceğiniz alışverişinizin ardından Ukash kartınız bir ikinci sefere kullanılamaz hale geliyor.

Ukash Bozdurma

Tıpkı satın alma adımında takip edilebilecek işlemler gibi Ukash bozdurma konusunda da takip edilebilecek yine iki farklı yöntem bulunuyor. Eğer fiziksel bir Ukash kart hesabıysanız zaten kendi hesabınız üzerinden gerçekleştirdiğiniz işlemler sonucunda kalan bakiyenizi hesabınıza çekebiliyor veya Cashpoint noktaları içerisinden nakit olarak alabiliyorsunuz. Bunların dışındaysa Ukash bakiyenizi bozdurmak için tekrardan Ukash aracı şirketlerine ulaşmanız gerekiyor.
Bu aracı şirketler çoğu zaman ilk satıştan daha düşük komisyon oranları karşılığında fazla veya elinizde kalmış olan Ukash bakiyesini satın alıp, ödemeyi sizin istediğiniz (veya şirketin sahip olduğu) herhangi bir yolla gerçekleştirmektedir.
Kaynak: https://wmaraci.com/nedir/ukash

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder