10 Nisan 2016 Pazar

Fake Mail Nedir? Fake Mail Açma ve Fake Mail Gönderme

Fake Mail, bir kullanıcıya sahte e-posta adresi aracılığıyla mail göndermektir. Çoğu zaman internet dolandırıcılığında internet korsanları gelişmiş yöntemler kullanmayı tercih ederler. İnandırıcılık unsurunun arttırılması demek, tuzağa çekilmek istenen kullanıcının daha çabuk sistemine sızılabilmesi anlamına gelir. Bu nedenle korsanlar gönderecekleri ögeleri bir korsan mail adresi yardımıyla gönderirler. Posta sunucuları yalnızca bir maili almak ve bir maili göndermekle görevli olan sunuculardır. Bu sunucuların gelen postayı tam olarak hangi adresten geldiğini kontrol edebilme gibi bir mekanizması veya yetkilendirmesi yoktur. Dolayısıyla kullanılan basit sistemlerle birlikte istediğiniz kişinin mailinden sahte bir mail ulaştırmak çoğu kez sanıldığından daha kolaydır.

Fake Mail Açma

Bir diğer Fake mail yöntemiyse hazır fake mail adresleri oluşturmaktır. Bu hizmeti sağlayan en ünlü web sitelerinden birine bu linke tıklayarak ulaşabilirsiniz. Bu internet adresinde belli bir uzantıya sahip mailler arasından geçici bir mail oluşturuyor ve mail gönderip alabiliyorsunuz.

Fake Mail Gönderme

Fake Mail gönderme işlemini gerçekleştirmek için de tıpkı yukarıdakine benzer sistemler kullanılıyor. Bazen formlar aracılığıyla iletilen bir web sitesi kullanılırken bazen de bu işlemi gerçekleştirmek için geliştirilen blackhat yazılımlar kullanılmaktadır. Fake bir maili anlamanın en kolay yolu ise maili açmadan önce size bu mailin güvenli olmayan bir kaynaktan alındığı uyarısını göstermesidir. Şayet sürekli mail gönderen biri tarafından bu mail uyarıyla çıkıyorsa mail yüksek ihtimalle fake mail yani sahte bir mail olabilir.
Kaynak: https://wmaraci.com/nedir/fake-mail

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder