13 Nisan 2016 Çarşamba

Movable Type Nedir?

Movable Type, Perl dili temelli oluşturulmuş ticari bir içerik yönetim sistemidir. İlk defa bir çift karı ve koca tarafından geliştirilmeye başlanan Movable Type kısa süre sonra ücretsiz olarak dağıtılmaya başlanmış ve kendine aktif bir kullanıcı kitlesi edinmeyi başarmıştır. Daha sonradan Movable Type ticari bir CMS sistemine dönüş yaparak belli bir lisans ücreti karşılığında kullanmak isteyen kullanıcılarına sunulmuştur.
Movable Type
Movable Type, düşük sistem gereksinimleri, blogging için sağladığı uyumlu katman ve kullanıcı dostu tasarım gibi özellikleri düşünüldüğünde bugün kullandığımız popüler açık kaynak kodlu yazılımlardan neredeyse bir adım kadar öndedir. Tek bir CMS sistemi içerisinde birden çok blog oluşturabilme özelliğiyle dikkat çeken Movable Type bugün bir şirket tarafından geliştiriliyor ve standart kullanıcılar için yıllık 500 dolar lisans bedeli bulunuyor.
Movable Type'ı denemek isteyen kullanıcılar için ise şirket 7 günlük ücretsiz deneme sürümü sunuyor. Movable Type'ı denemek, indirmek veya lisans satışı hakkında daha detaylı bilgi sahibi olabilmek için https://movabletype.org/ internet adresini ziyaret edebilirsiniz.
Kaynak: https://wmaraci.com/nedir/movable-type

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder