28 Nisan 2016 Perşembe

TV Kartı Nedir?

TV Kartı veya TV Tuner Card bilgisayar üzerinden TV kanallarını televizyonda olduğu gibi izleme imkanı sunan bir donanım kartıdır. TV kartı bilgisayara bağlandığında üzerinde yer alan soketler yardımıyla bilgisayara ortak eksenli kablolar bağlanabiliyor. Bu sayede bilgisayar üzerinden normal bir TV'da olduğu gibi televizyon kanallarını izleyebilmek mümkün hale geliyor.

TV Kartlarının öne çıkan özelliklerinden bir diğeri de TV şovlarını kolaylıkla bilgisayara kaydedebilme özelliğidir. Bu sayede yayınlar daha sonra izlemek veya internet üzerinden paylaşılmak için depolanabilir hale getirilebilirler.
TV kartları konusunda en bilinen ve en çok tercih edilen markalardan biri de Hauppauge'dir. Hauppauge'nin üretmiş olduğu TV kartlarının genel çoğunluğu Windows XP, Windows Vista ve  7 gibi sürümlerde çalışabilir ayrıca kullanıcılar isterlerse harici bir kablo yardımıyla bilgisayardan izleyecekleri görüntüleri farklı bir monitör veya TV ekranına da aktarabilirler.
Artık neredeyse tüm TV kanallarının kendi resmi web siteleri üzerinden de TV yayınlarını HD şekilde sunması nedeniyle TV kartlarının eskisi kadar büyük bir popülaritesi olduğunu söyleyemeyiz. Yine de bilgisayarınızı hemen bir televizyona çevirmek istiyorsanız TV kartı en kolay şekilde bu işlemi gerçekleştirebilmenizin yolu olacaktır. TV kartlarının temel modellerinin fiyatları 50 Dolar civarından başlıyor, ileri seviye gelişmiş kartlara kadar ise fiyat 100 Dolar civarına çıkış yapabiliyor.
Kaynak: https://wmaraci.com/nedir/tv-karti

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder