16 Nisan 2016 Cumartesi

TypePad Nedir?

TypePad, tüm üyelerinin özgür şekilde kendi bloglarını oluşturup, diledikleri gibi düşüncelerini paylaşabileceği bir bloglama servisidir. Önceleri SAY Media isimli medya şirketinin altında bulunan servis günümüz itibariyle Endurance International Group isimli şirkete aittir. İlk defa 2003 yılında yayın hayatına başlayan TypePad, Six Aparts şirketinin sahibi olduğu Movable Type'ın bir uzantısı olarak meydana getirilmiştir. Bu sistemin şablonlarını ve API'sini kullanan servis daha sonradan form değiştirerek daha özgün bir hal almıştır.
TypePad içerisinde İngilizce başta olmak üzere dünyanın her yerinden kullanıcıları karşılamak için farklı dil destekleri sunulmaktadır. Şuan içinse maalesef Türkçe dil desteği bu desteklenen dillerin arasında yer almıyor. Yoğun kullanıcıya sahip olduğu ABD bölgesi üyeleri için TypePad, 4 aşamalı özel ücretli üyelik modelleri de bulunmaktadır.
TypePad bugün ABC, MSNBC, CBC, BBC ve Sky News gibi önde gelen blogları da bünyesinde barındırmasıyla ne kadar kullanışlı bir servis olduğunu kanıtlar niteliktedir.Servisin başından geçen en kötü olay ise 2014 Nisan ayı içerisinde ağır bir DDOS saldırısıyla karşı karşıya kalması ve akabinde 6 gün boyunca kullanıcılarına hizmet verememesidir.


Kaynak: https://wmaraci.com/nedir/typepad

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder