2 Nisan 2016 Cumartesi

dat Nedir? dat Dosyası ve dat Dosyası Açma

.DAT, Windows işletim sistemi içerisinde kullanılan bir dosya uzantısıdır. “Data” yani “Veri” kelimesinin kısaltılmışıdır ve içerisinde genellikle yazılımlara dair veri kodlarını içerirler.

Dat Dosyası

.Dat dosyası genellikle bir VCD video dosyası veya bir e-mail programının ekiyle birlikte karşınıza çıkar. Tabii birçok diğer yazılım da verilerin saklanması için bu dosya uzantısını tercih edebilir. En popüler oyunlardan biri olan Minecraft dahi verileri içerisinde barındırmak için bir .DAT dosyası içermektedir. DAT dosyası yazılımın doğru olarak çalışması için gerekli olan “.DLL” dosya uzantısı tarafından kullanılır. .DLL dosyası doğru çalışması için gerekli olan .DAT dosyasına erişmediği anda yazılım doğru şekilde çalışmayabilir veya başlamayabilir.

Dat Dosyası Açma

DAT dosyasını açmanızın en kolayı dosyanın üzerine çift tıklamaktır. Dosyanın açılması için bilgisayarınız varsayılan bir program önermiyorsa o halde .Dat dosyanızı açmak için diğer alternatiflere yönelebilirsiniz. .Dat dosyanız multimedya dosyalarının biri arasında yer alıyorsa VCDGear veya CyberLink PowerDirector gibi yazılımları kullanabilirsiniz. Eğer .DAT dosyası size maille birlikte ulaşmışsa bu durumda mail açmak için yardımcı olan OutlookOutlook Express,Windows Live Mail veya Microsoft Exchange yazılımını kullanabilirsiniz.
Kaynak: https://wmaraci.com/nedir/dat

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder