3 Nisan 2016 Pazar

Dll Nedir? Dll Dosyası ve Dll Editleme

DLL, Windows işletim sistemi içerisindeki program üreticilerinin yazılımlarını meydana getirirken kullandıkları bir dosya uzantısıdır. DLL dosyasının açılımı Dynamic Link Library'dir.

DLL Dosyası

DLL dosyaları içerisinde birçok farklı kod satırını barındırırlar. Bu kod satırları sayesinde yazılımlar tam olarak işlevlerini yerine getirebilirler. DLL dosyasını diğer birçok dosya uzantısından ayıran en önemli özel aynı zaman dilimi içerisinde birçok farklı programın bu dosyayı kullanabiliyor olması imkan tanımasıdır. Hepimizin bildiği run.dll gibi dosyalar aynı anda birçok farklı programa hizmet edebilmektedir.

DLL Editleme

DLL dosyalarını düzenlemek için binary düzenleme yazılımlarını kullanabilirsiniz. Ev kullanıcılarının .DLL dosyası düzenlemek için yaygın olarak kullandığı yazılımlardan biri de Free Hex Editor Neo isimli yazılımdır. Bu yazılımın yanı sıra bilgisayarınıza indirip kurabileceğiniz Resource HackerAkala EXE LockExeScopeExeWrapper veya ResEdit Toolsaraçları da ihtiyacınızı fazlasıyla karşılayacaktır.
Kaynak: https://wmaraci.com/nedir/dll

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder