4 Şubat 2016 Perşembe

JRE Nedir? JRE İndir ve JRE Nasıl Kurulur

Java Runtime Environment yani kısaltmasıyla bilinen JRE veya Java Runtime Java dilinde uygulama geliştirmek için kullanılan bir araçtır. Java Runtime Environmet, Java Virtual Machine platformuyla birlikte çalışır ve kütüphaneler ile sınıfları destekler.
JRE,  Java Geliştirici Kiti yani JDK'nın bir parçasıdır. Yine de buna rağmen istendiği taktirde ayrı olarak da indirilebilmektedir. JRE aslen Sun Microsystems tarafından geliştirilmiştir.

JRE İndir

JRE'yi geliştirici kitinden ayrı olarak isterseniz tek başına indirebileceğinize hemen yukarıdaki satırda da değinmiştik. JRE'yi bilgisayarınıza harici bir kaynaktan indirebileceğiniz gibi dilerseniz http://www.oracle.com/ internet adresini ziyaret ederek de bu adreste yer alan Downloads içerisinden indirme işlemini güncel sürümüyle birlikte gerçekleştirebilirsiniz.

JRE Nasıl Kurulur?

JRE'nin kendi işlemcinizle uyumlu olan ve işletim sistemi olarak uyumlu olan sürümü indirdikten sonra kurulum işlemine geçebilirsiniz. Kurulumdan önce bilgisayarınızın gerekli sistem gereksinimlerini karşıladığından tam olarak emin olun ve ardından kurulum işlemine geçiş yapın. Kurulum yöneticisini çalıştırdıktan sonra JRE içerisinde yer alan basit adımları takip ederek kurulum işlemini tamamlayın. Bu sırada ayrıca bilgisayarınızın internete bağlı olması Online sürümlerde daha kolay kurulum işlemini gerçekleştirmenize yardımcı olacaktır.
Kurulum esnasında herhangi bir sorun yaşarsanız http://docs.oracle.com/javase/7/docs/webnotes/install/ internet adresini ziyaret ederek kurulum platformunu seçip İngilizce dilinde kurulum rehberine ulaşabilir, kurulumunuzun sorunsuz gerçekleştirilmesini sağlayabilirsiniz.
Kaynak: https://wmaraci.com/nedir/jre

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder